Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιτήσεις για Προσωπικό Βοηθό ΑμεΑ: Κάλεσμα ΕΣΑμεΑ προς όλους τους ενδιαφερόμενους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιτήσεις για Προσωπικό Βοηθό ΑμεΑ: Κάλεσμα ΕΣΑμεΑ προς όλους τους ενδιαφερόμενους στην Αττική – Η πλατφόρμα του πιλοτικού Προγράμματος άνοιξε.

Για την πλατφόρμα του πιλοτικού Προγράμματος “Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία“, η οποία άρχισε να δέχεται αιτήσεις, ενημερώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Η ΕΣΑμεΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλους και όλες που επιθυμούν να λάβουν μέρος να επισκεφτούν την ιστοσελίδα και να στείλουν την αίτησή τους, καθότι όπως επισημαίνει, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που έλειπε από τη χώρα και το αναπηρικό κίνημα το διεκδικεί εδώ και δεκαετίες, στο πλαίσιο της θεσμοθέτησης της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα του πιλοτικού Προγράμματος “Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία” που βρίσκεται στο σύνδεσμο https://prosopikosvoithos.gov.gr, την Πέμπτη 14 Απριλίου.

Η ΕΣΑμεΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλους και όλες που επιθυμούν να λάβουν μέρος να επισκεφτούν την ιστοσελίδα και να στείλουν την αίτησή τους.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που έλειπε από τη χώρα και το αναπηρικό κίνημα το διεκδικεί εδώ και δεκαετίες, στο πλαίσιο της θεσμοθέτησης της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία.

Αποτελεί μία πολύ μεγάλη εξέλιξη την οποία το αναπηρικό κίνημα χαιρέτησε, εργάστηκε για αυτή πολλά χρόνια και συνεργάστηκε με την Κυβέρνηση για να φτάσει ως εδώ.

Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει μία οργανωμένη Πολιτεία για να μπορεί το άτομο με αναπηρία να ασκήσει το δικαίωμά του στην προσωπική επιλογή.

Ο προσωπικός βοηθός κάτω από την καθοδήγηση του ατόμου με αναπηρία μπορεί να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει προσωπικές και κοινωνικές επιθυμίες.

Για προβλήματα πρόσβασης στην πλατφόρμα μπορείτε να ενημερώσετε την ΕΣΑμεΑ esaea@otenet.gr

Δείτε σχετικά

Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ-Αιτήσεις: Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος-Η Πρόσκληση

ΦΕΚ: Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ-Διαδικασία υλοποίησης Προγράμματος-Επιλογή-Μητρώο 

Προσωπικός Βοηθός για τα Άτομα με Αναπηρία – Νόμος 4837/2021

Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ: Ευκαιρία κοινωνικής ένταξης-Αρθρο του Γ. Σταμάτη Γ.Γ Κοιν. Αλληλεγγύης 

Νέα Δημοκρατία: Θέσπιση Προσωπικού Βοηθού για τα Ατομα με Αναπηρία-Η προγραμματική δέσμευση γίνεται πράξη 

Δείτε επίσης

Νέες Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: Πότε θα εκδοθούν-Πότε θα ξεκινήσουν αιτήσεις-Το χρονοδιάγραμμα 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση