Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιτήσεις ΟΠΣΥΔ διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ξεκίνησε η διαδικασία – 23/12/2019 έως 7/1/2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιτήσεις ΟΠΣΥΔ διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής με προθεσμία από σήμερα Δευτέρα 23/12/2019 έως και την Τρίτη 7/1/2020.

Αιτήσεις ΟΠΣΥΔ διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Ενημερώνουμε πως στη δικτυακή πύλη του ΟΠΣΥΔ είναι ενεργή η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων αναφορικά με τη διαδικασία της Πρόσκλησης μελών:

 • Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (κλάδων ΠΕ21, ΠΕ23, ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30) και
 • Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (κλάδου ΔΕ01),

εγγεγραμμένων στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ:

για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κατά το σχολικό έτος 2019- 2020 σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13 Α΄).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από σήμερα Δευτέρα 23/12/2019 έως και την Τρίτη 7/1/2020.

 Η αίτηση-δήλωση, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986, θα υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr) από τα ίδια τα μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π. κάνοντας εισαγωγή στην εφαρμογή με τους προσωπικούς τους κωδικούς.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν όσες περιοχές επιθυμούν, χωρίς περιορισμό και με τη σειρά που επιθυμούν, από τους πίνακες των περιοχών των κενών οργανικών θέσεων και διορίζονται με βάση τη σειρά κατάταξής τους στους πίνακες που είναι εγγεγραμμένοι και τις δηλώσεις προτίμησής τους.

Ερωτήσεις – Απαντήσεις επί της διαδικασίας

Ακολούθως επιχειρούμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις αναφορικά με τη διαδικασία της Πρόσκλησης μελών:

 • Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (κλάδων ΠΕ21, ΠΕ23, ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30) και
 • Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (κλάδου ΔΕ01),

εγγεγραμμένων στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ:

για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κατά το σχολικό έτος 2019- 2020 σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13 Α΄).

Επισημαίνουμε πως οι παρακάτω απαντήσεις αποτελούν προϊόν προφορικών πληροφοριών, τις οποίες συλλέξαμε από το ΥΠΑΙΘ, το οποίο θα πρέπει εγγράφως να τοποθετηθεί επί των ερωτημάτων αυτών.
Δείτε αναλυτικά τις Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Δείτε σχετικά

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ Α.Σ.Ε.Π. 43 – 20.12.2019 

Δείτε τα Οργανικά κενά διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Εγχειρίδιο Αίτησης Υποψηφίων ΕΕΠ-ΕΒΠ για Μόνιμο Διορισμό

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

5 Σχόλια

 1. Βαγγέλης Φούκας σε

  Καλημέρα σας κ.Βουγια. Είδα σε ένα άρθρο σας ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνει με τους παλιούς πίνακες για την φετινή χρονιά ή υπάρχει κάποια περίπτωση να χρησιμοποιηθουν από φέτος οι πίνακες του ΑΣΕΠ για την περίπτωση των αναπληρωτών; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Αυτή τη στιγμή η όποια πρόσληψη αναπληρωτή ΕΕΠ-ΕΒΠ θα γίνει από τους νέους Πίνακες ΑΣΕΠ.

 2. Φωτεινή Καλαμπάκα σε

  Γειά σας κ.Βούγια..Δυστυχώς ανακάλυψα ετεροχρονισμένα ότι απέτυχα να υποβάλω την αίτηση δήλωσης περιοχών για διορισμό ΕΕΠ.Και δυστυχώς είχα πολύ καλή σειρά στον κλάδο μου.Υπάρχει κάτι διαδικαστικό που μπορώ να κάνω?Κοντεύω να τρελλαθώ.Σας ευχαριστώ.

 3. Φωτεινή Καλαμπάκα σε

  Ναι,το καταλαβαίνω,σας ευχαριστώ.Αλλά έχουν ανοίξει το σύστημα σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν.Γιατί να μην συμβεί και τώρα,αφού πρόκειται για μόνιμους διορισμούς και είμαστε νόμιμοι και διοριστέοι κατά τον ΑΣΕΠ.Και πάλι σας ευχαριστώ.

Γράψτε μία απάντηση