Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ακύρωση ραντεβού εμβολιασμού: Τι ισχύει και γιατί σχετικά με το θέμα των ακυρώσεων και του μπλοκαρίσματος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ακύρωση ραντεβού εμβολιασμού: Τι ισχύει και γιατί στην περίπτωση που κάποιος θελήσει επαναπρογραμματισμό-Η τοποθέτηση του Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους.

Ακύρωση ραντεβού εμβολιασμού

Ερώτηση σχετικά με το γιατί συμβαίνει όταν κάποιος για οποιοδήποτε λόγο ακυρώσει ραντεβού εμβολιασμού την πρώτη φορά, το σύστημα να του δίνει τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού ραντεβού μετά από 16 ημέρες, έκανε δημοσιογράφος στον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών.

Ο δημοσιογράφος αναρωτήθηκε

ως προς το γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν κύριος στόχος της Πολιτείας αυτή τη στιγμή είναι να εμβολιάσει το συντομότερο δυνατό, όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εφικτό.

___________________

Δείτε την απάντηση του κου Μάριου Θεμιστοκλέους και τη σχετική ερώτηση
Η ερώτηση

“Κύριε Θεμιστοκλέους, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εμβολίων εάν κάποιος για οποιοδήποτε λόγο, ακόμα και άτομο ευπαθούς ομάδας, ακυρώσει ραντεβού από την πρώτη φορά, το σύστημα του επιτρέπει να ξαναμπεί για να κλείσει ραντεβού μετά από 16 ολόκληρες ημέρες.

Γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο,

όταν κύριος στόχος της Πολιτείας αυτή τη στιγμή είναι να εμβολιάσει το συντομότερο δυνατό, όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εφικτό;”.

___________________

Η απάντηση

“Σχετικά με το θέμα των ακυρώσεων και του μπλοκαρίσματος. Καταρχήν να ενημερώσουμε ότι χρειάζονται δύο ακυρώσεις και στην επόμενη προσπάθεια είναι που το σύστημα σε μπλοκάρει σε ένα διάστημα 15 ημερών.

Να πούμε ότι το διάστημα ήταν 30 ημερών και το κατεβάσαμε στις 15 ημέρες όταν αισθανθήκαμε ασφαλείς με το σύστημα.

Αυτό δεν γίνεται για να τιμωρήσουμε κανέναν, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι χρειάζεται μια σημαντική προσοχή, γιατί κάποιες ακυρώσεις οδηγούν να μένουν αδιάθετα ραντεβού για κάποιον άλλον συμπολίτη μας.

Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι αρκετά περίπλοκη,

πώς εφοδιάζουμε τα εμβολιαστικά κέντρα, πώς γίνεται ο προγραμματισμός. Άρα αν αφήναμε κάποιον να κάνει επαναλαμβανόμενες ακυρώσεις στο σύστημα θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα, που πέρα από την επιχειρησιακή δυσκολία αυτό θα κατέληγε συμπολίτες μας να μην εμβολιάζονταν ενώ θα υπήρχαν διαθέσιμα εμβόλια, θα έμεναν κενά.

Άρα έχουμε μειώσει το χρονικό διάστημα,

αφού είδαμε ότι το σύστημα μπορούμε να το αντέξουμε επιχειρησιακά, από τις 30 μέρες στις 15. Δεν γίνεται με διάθεση να τιμωρήσουμε οποιονδήποτε, αλλά κυρίως είναι για να διασφαλίσουμε ότι όλες οι διαθέσιμες ποσότητες εμβολίων που έχουμε, θα διατεθούν στους συμπολίτες μας”.

Δείτε επίσης

Πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί έως τώρα-Τι θα γίνει με τους Πανεπιστημιακούς
Θεσσαλονίκη-self tests: Το ωράριο διάθεσης από τα Φαρμακεία
Δημόσιο-self test: H απόφαση εφαρμογής του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου covid από Μ. Δευτέρα 26.04
Προγραμματισμός διάθεσης self test: Ημερομηνίες για Δημόσιο-εκπαιδευτικούς-μαθητές-κληρικούς

Δείτε ακόμη

Για ποιους λόγους ανοίγουν τα σχολεία 10 Μαΐου: Τα τρία δεδομένα
Μετακινήσεις το Πάσχα: ΦΕΚ με μέτρα περιορισμού της υπερτοπικής κυκλοφορίας έως και τη Δευτέρα 10.05.2021
Οδικός χάρτης Υπουργείου Παιδείας: Συνολικός προγραμματισμός για τη συνέχιση και λήξη της σχολικής χρονιάς
Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply