Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αλέξανδρος Κοπτσης: Προσλήψεις αναπληρωτών και μόνιμοι διορισμοί μέσα στον Αύγουστο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αλέξανδρος Κοπτσης: Προσλήψεις αναπληρωτών και μόνιμοι διορισμοί μέσα στον Αύγουστο και 1η Σεπτεμβρίου όλοι στις θέσεις τους-Τι είπε στην ΕΡΤ για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων και τη διαχείριση περιστατικών βίας στα σχολεία της χώρας.

Προσλήψεις αναπληρωτών και μόνιμοι διορισμοί μέσα στον Αύγουστο

Την 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα είναι στη θέση τους στα σχολεία οι προσληφθέντες αναπληρωτές και όσοι διορισθούν μόνιμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Αλέξανδρος Κόπτσης στην πρωϊνή εκπομπή “ΑΠΟ ΤΙΣ 6” της ΕΡΤ.

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως “έχουμε κάνει ένα προγραμματισμό ώστε οι όποιοι διορισμοί και προσλήψεις αναπληρωτών να έχουν γίνει μέσα στον Αύγουστο”.

“Το πετύχαμε την περσινή χρονιά, θα το πετύχουμε και φέτος” πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας, τονίζοντας πως η έγκαιρη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας, ώστε να ξεκινά απρόσκοπτα η σχολική χρονιά, θα πρέπει να καθιερωθεί και να περάσει μια άλλη κουλτούρα διαχείρισης του χρόνου και όλων των ενεργειών από εδώ και πέρα.

Εναρξη Πανελλαδικών εξετάσεων 2022

Επιπροσθέτως ο κος Κόπτσης μίλησε για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, δηλώνοντας πως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι πανέτοιμο για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, επισημαίνοντας ότι άλλη μια δύσκολη χρονιά διεκπεραιώθηκε με μελετημένα βήματα και εξορθολογισμένες πρωτοβουλίες.

Για την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων δήλωσε πως πριν τις διακοπές του Αυγούστου αυτά θα ανακοινωθούν.

Σχολική βία

Αναφερόμενος για τα περιστατικά βίας στα σχολεία, τόνισε πως όλα τα περιστατικά ελέγχονται και εξετάζονται λεπτομερώς και όπου διαπιστώνονται ευθύνες υπάρχουν κυρώσεις. Ανέφερε επίσης την παρουσία Κοινωνικών λειτουργών και Ψυχολόγων στα σχολεία και την ενίσχυση των ΚΕΔΑΣΥ.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

Κεραμέως-Πανελλαδικές 2022: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα-Τι είπε για τα επεισόδια στο ΑΠΘ και το σ/ν ΑΕΙ 

Νόμος-πλαίσιο ΑΕΙ: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις για το σχέδιο νόμου που κοινοποίησε το ΥΠΑΙΘ 

Αιτήσεις Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 2022: Μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 2019-Σύνολο 80.160 από 42.095 

Σχολεία-μάσκες: Υποχρεωτικές μόνο στις εξετάσεις-1 rapid test την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εκπ/κοί 

Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου Ειδικών Δημοτικών και Ειδικών Νηπιαγωγείων 2022-23-Ολοήμερο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

  1. Βασω σε

    Γεια σας κ.Βουγια. Εχετε καποια πληροφορηση για το ποτε περιπου να περιμενουμε τις ανακοινωσεις ;

  2. Έφη σε

    κ. Βούγια έχετε κάποια ενημέρωση αν θα συμπεριληφθούν και τα οργανικά κενά των ΚΕΔΑΣΥ στους διορισμούς;

Γράψτε μία απάντηση