Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αλέξανδρος Κόπτσης: Φαβορί για Υπηρεσιακός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αλέξανδρος Κόπτσης: Φαβορί για τη θέση Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας – Σύμφωνα με τον προσωρινό πίνακα ΑΣΕΠ συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια από τους 9 συνυποψηφίους του.

Αλέξανδρος Κόπτσης

Σύμφωνα με δημοσίευμα του GRTimes.gr, ο κος Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος υπηρετεί ως Περιφερειακός Διευθυντής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον ορισμό του στη θέση του Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μια διαδικασία επιλογής που διεξάγεται μέσω ΑΣΕΠ.

Δείτε αναλυτικά το δημοσίευμα

Οι πολλές πρωτιές και το εξαιρετικό και πλούσιο έργο, σε συνδυασμό με την τεράστια εμπειρία που απέκτησε, τον έφεραν στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, θέση από την οποία έδειξε την ικανότητα να διαχειριστεί από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο πρόβλημα που προέκυψε, με τη δέουσα σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.

Ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, μέσα στο σχετικά σύντομο διάστημα που υπηρετεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (από τον Μάρτιο του 2019), απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του στη συγκεκριμένη θέση, έχοντας τότε συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια στη σχετική διαδικασία από το αρμόδιο Συμβούλιο Επιλογής. Αυτή τη θέση όμως, ενδεχομένως να αφήσει σύντομα.

Όπως πληροφορήθηκε το GRTimes.gr, o κ. Κόπτσης κατόπιν παραίνεσης ατόμων από το περιβάλλον του, είχε καταθέσει τα δικαιολογητικά του για τη θέση υπηρεσιακού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, διαδικασία που διεξάγεται μέσω ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον προσωρινό πίνακα επιλέξιμων υποψηφίων, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο κ. Κόπτσης συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια από τους 9 συνυποψηφίους του και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον ορισμό του στη θέση του υπηρεσιακού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας.

Το ερώτημα τώρα, είναι εάν τελικά θα αποδεχτεί τη νέα του θέση, που σημειωτέον περιλαμβάνει ουσιαστικές αρμοδιότητες και αποτελεί μια ακόμη τεράστια πρόκληση, ή εάν θα παραμείνει στο τιμόνι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς το έργο του εδώ, «τρέχει» σε πολλά επίπεδα και είναι ακόμα στην αρχή, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες….

www.grtimes.gr

Δείτε επίσης

Ζητούνται στοιχεία ανταπόκρισης των ΚΕΣΥ στα αιτήματα Αξιολόγησης
Σχεδιασμός Αξιολόγησης σχολείων: Βασικοί άξονες-Ποιοι θα αξιολογήσουν-Επιλογή Σχολικών Συμβούλων
Αξιολόγηση από Σεπτέμβριο: Τι ανέφερε η Υπουργός Παιδείας στο “Πρώτο Θέμα”
Αξιολόγηση: Οι φάσεις υλοποίησης σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας
Ζαχαράκη στην ΕΡΤ: Θα ενισχύσουμε την παρουσία των Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων στα σχολεία
Πληρωμές αναπληρωτών: Ενημέρωση από Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ για Ενιαία Αρχή Πληρωμής
Δικαιολογητικά διορισμών | Κατάλογος

Πριν φύγετε

Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας: Επικαιροποιημένος – Οι αλλαγές στις άδειες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση