“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αλλαγές ΕΟΠΥΥ: Κανονισμός παροχών προς όφελος των ασθενών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αλλαγές ΕΟΠΥΥ: Διαμόρφωση Κανονισμού παροχών προς όφελος των ασθενών από το Υπουργείο Υγείας – Ορθή κατανομή των κονδυλίων που διαχειρίζεται ο Οργανισμός.

Αλλαγές ΕΟΠΥΥ

Με στόχο να έχουν οι ασθενείς καλύτερη και μεγαλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ετοιμάζει αλλαγές στο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ορθή κατανομή των κονδυλίων

Οπως βλέπουμε στο HealthReport.gr

 • Ο νέος Κανονισμός αναμένεται να περιλαμβάνει αλλαγές στις παροχές των περίπου 10 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του Οργανισμού.
 • Θα ανακατανεμηθούν πιο δίκαια τα κονδύλια που δίνονται σήμερα για υπηρεσίες και πράξεις που πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι- ασθενείς.
 • Για τις επικείμενες αλλαγές πρώτα θα υπάρξει διαβούλευση με τους ασθενείς και μετά θα υπάρξει ψήφιση.
 • Αλλαγές στα ραντεβού με τους γιατρούς

Ιατρικές επισκέψεις

 • Από τις πρώτες αλλαγές που αναμένεται να κάνει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας  είναι να τροποποιηθούν τα κονδύλια για τις ιατρικές επισκέψεις.
 • Δεν κατευθύνονται εκεί περισσότερα από 90 εκατομμύρια  ευρώ, από τα περίπου 5,5 δις ευρώ που διαχειρίζεται ο ΕΟΠΥΥ, για επισκέψεις σε ιατρούς
 • Αυτό το ποσό κρίνεται εξαιρετικά περιορισμένο από όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που καλύπτονται ανάγκες περίπου 10 εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

Ετσι

 • Τα κονδύλια για ιατρικές επισκέψεις θα αυξηθούν.
 • Τα κονδύλια θα κατανεμηθούν με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν ανά περιοχή.
 • Προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μελέτη του αριθμού των ασφαλισμένων που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.
 • Θα μελετηθούν οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, από τη στιγμή που παραμένουν ακόμη σε εκκρεμότητα αυτές που αφορούν στους ιατρούς ειδικοτήτων.
 • Προβλέπεται να επανασχεδιαστεί και ο τρόπος συνεργασίας με τους γενικούς-οικογενειακούς γιατρούς.

Δείτε επίσης

Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ) Κύπρου: Εξετάσεις Νοέμβριο 2019

Σπουδές σε άλλη πόλη: 7.000 ευρώ ετησίως η επιβάρυνση

Ανάλυση βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια

ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ: Τι ζητά από την Υπ. Παιδείας για τα παιδιά – μαθητές με αναπηρίες

Διεθνές Συνέδριο: Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα

Φοιτητική στέγη: Οδηγίες ΠΟΜΙΔΑ – Πρόβλημα με το Airbnb

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

Γράψτε μία απάντηση