“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αλλαγές στο ΟΠΣΥΔ: Επισημάνσεις για νέα μενού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αλλαγές στο ΟΠΣΥΔ: Επισημάνσεις για νέα μενού, Σεμινάρια ΕΑΕ, Μεταπτυχιακά και άλλες αλλαγές στον “Φάκελο” και στα “Προσόντα” των υποψηφίων.

Αλλαγές στο ΟΠΣΥΔ: Επισημάνσεις για νέα μενού

“Στο opsyd έχουν κάνει αρκετές αλλαγές στο μενού “Φάκελος”.

Πλέον έχουν προστεθεί και νέα μενού, όπως το Άλλα προσόντα και δεν υπάρχει πλέον το μενού Προσόντα Ειδικής Αγωγής.

Τα σεμινάρια ειδικής αγωγής έχουν διαγραφεί όλα εντελώς, οπότε θα πρέπει να τα προσκομίσουμε εκ νέου με συνημμένη βεβαίωση για τον αριθμό των ωρών και τις ημεροχρονολογίες έναρξης και λήξης (ώστε να βγαίνει το 7 μηνο) και τα καταγράφουμε στην δεύτερη ενότητα – πινακάκι της αίτησης που θα καταθέσουμε στις διευθύνσεις.

Όσοι έχετε ήδη το μεταπτυχιακό σας (της ειδικής αγωγής) περασμένο στον opsyd από παλαιότερα χρόνια, μπείτε μέσα στο μενού Μεταπτυχιακοί τίτλοι και πατήστε στη στήλη ενέργειες το μπλε κουμπάκι.

Θα σας βγάλει μια καρτέλα, σαν κι αυτή που σας επισυνάπτω και θα δείτε αν το Μεταπτυχιακό σας είναι συναφές με την ειδική αγωγή είτε από το πάνω μέρος της καρτέλας είτε στο κάτω μέρος της εκεί που λέει:
“Συνάφεια με ΕΑΕ/Σχολική Ψυχολογία που αποδόθηκε πριν την εφαρμογή του ν.4589/2019″.”

 

Επισημάνσεις στο f.b.αναφορικά με αλλαγές στο ΟΠΣΥΔ από:
Solon Andreopoulos

Δείτε επίσης

ΟΠΣΥΔ: Προσωρινή απενεργοποίηση λόγω συντήρησης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Ευθαλία Αριστογένους σε

    Απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στην Ειδική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πριν την εφαρμογή του νόμου 4589/2019. Στο κάτω μέρος της καρτέλας αναγνωρίζεται η συνάφεια του μεταπτυχιακού με την Ειδική Αγωγή, όμως δεν αναγνωρίζεται παιδαγωγική επάρκεια, όπως συμβαίνει με τα συναφή μεταπτυχιακά που αποκτήθηκαν μετά την εφαρμογή του ίδιου νόμου. Αυτή η διάκριση ορίζεται δια νόμου;

Γράψτε μία απάντηση