Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αλλαγή ΙΕΠ: Συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας για τροποποίηση νόμου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αλλαγή ΙΕΠ: Συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο την τροποποίηση του Νόμου 4547/2018 του ΙΕΠ και του Εσωτερικού του Κανονισμού.

Αλλαγή ΙΕΠ

Ομάδα Εργασίας συγκροτήθηκε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) με αντικείμενο την τροποποίηση του Νόμου 4547/2018 του ΙΕΠ και του Εσωτερικού του Κανονισμού.

Το ΔΣ του ΙΕΠ, στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 υπό την προεδρία του Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Αντωνίου με παρόντες τον Αντιπρόεδρο του ΙΕΠ κ. Γεώργιος Μπαραλή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ.: Ζωή Γείτονα, Αναστάσιο Εμβαλωτή, Χρυσούλα Σοφιανοπούλου και Ανδρονίκη Χαριτωνίδου αποφάσισε:

Συγκρότηση ομάδας για την τροποποίηση του Νόμου και του Εσωτερικού Κανονισμού του ΙΕΠ.

Ο Πρόεδρος, λαμβάνοντας τον λόγο, εισηγήθηκε τα εξής (αρ. πρωτ.: 3654/18-12-2019):

«Εισηγούμαι τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την τροποποίηση του Νόμου 4547/2018 του Ι.Ε.Π.και του Εσωτερικού του Κανονισμού, ως εξής:

  • κ. Αναστάσιος Εμβαλωτής, Συντονιστής,
  • κ. Χρύσα Πετράκη,
  • κ. Χρυσή Μπομπαρίδου,
  • κ. Ιωάννης Μπαθιανάκης,
  • κ. Θεοδώρα Αστέρη και
  • κ. Ανδρονίκη Χαριτωνίδου.

Η ως άνω ομάδα θα παραδώσει το πόρισμά της τη Δευτέρα 13-01-2020».

Να επισημάνουμε πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σκοπεύει στην μετεξέλιξη του ΙΕΠ σε μια νέα Δομή, η οποία όπως έχει αναφερθεί πιθανά θα φέρει την ονομασία Εθνικό Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας και Τεκμηρίωσης (ΕΚΕΕΕΤ) και η οποία θα προχωρήσει σε εισηγήσεις-προτάσεις επί θεμάτων όπως η Αξιολόγηση και Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, των Στελεχών Εκπαίδευσης, το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ κ.α.

Γενικώς ο νέος Φορέας θα αποτελέσει γνωμοδοτικό -εισηγητικό όργανο του Υπουργείου Παιδείας για εκπαιδευτικά θέματα.

Δείτε τη συγκρότηση στη Διαύγεια

Δείτε επίσης

Μαθήματα Γ Λυκείου: Τα Προγράμματα σπουδών σε ΦΕΚ
Κεραμέως για διορισμούς: Απαντάμε έμπρακτα στις ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών
Νομοσχέδια Παιδείας: Τι σχεδιάζει η Υπουργός Νίκη Κεραμέως

Πριν φύγετε

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Εκπτώσεις και προνόμια στην Ελλάδα και σε 35 χώρες
3 Ελληνικά και 3 Κυπριακά Πανεπιστήμια στα πιο «πράσινα» παγκοσμίως
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση