Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αλλο ένα τροχαίο στο δρόμο προς το σχολείο αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αλλο ένα τροχαίο στο δρόμο προς το σχολείο αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Μετωπική σύγκρουση στην επικίνδυνη διαδρομή Ηράκλειο-Σητεία στην Κρήτη.

Αλλο ένα τροχαίο

Ευχόμενοι περαστικά στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ενεπλάκησαν σε μετωπική σύγκρουση στην επικίνδυνη διαδρομή Ηράκλειο-Σητεία στην Κρήτη, κατευθυνόμενοι στο σχολείο τους το ΕΕΕΕΚ Σητείας, δημοσιεύουμε το κείμενο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία εκ των άτυχων εκπαιδευτικών, η οποία νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο.

Η εκπαιδευτικός ευχαριστεί το ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου νοσηλείας της για την προσήλωσή του, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Διευθύντρια του σχολείου για τη συμπαράστασή τους, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα της αύξησης μονίμων διορισμών κοντά στο τόπο κατοικίας και τη μείωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Δυστυχώς τα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων, σε ανεπαρκείς και ακατάλληλους δρόμους, εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους είναι πολύ συχνά. Σε όλα αυτά, το φαινόμενο της ανάγκης πρόσληψης πολύ μεγάλου αριθμού αναπληρωτών, οι οποίοι αναγκάζονται να δουλέψουν πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με συνέπεια να χρησιμοποιούν καθημερινά, ανά ομάδες, κάκιστο πολλές φορές οδικό δίκτυο, αφήνει, εν πολλοίς, το αποτύπωμά του.

Ακολουθεί η ανάρτηση της εκπαιδευτικού

Μια εβδομάδα μετά, αποφάσισα να δημοσιεύσω φωτογραφία από την μετωπική σύγκρουση που είχαμε με τρεις συναδέλφους εκπαιδευτικούς καθώς πηγαίναμε στο σχολείο μας, στο ειδικό εργαστήριο Εεεεκ Σητείας.

Καταρχήν για να ευχαριστήσω το νοσοκομείο και ιδιαίτερα το ανθρώπινο δυναμικό του,την άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο από το εκαβ αλλά και την φροντίδα του προσωπικού που προσπαθεί να ανταπεξέλθει πάρα τις δύσκολες συνθήκες εργασίας του.

Το γεγονός ότι ενώ διαθέτει ένα σύγχρονο αξονικό τομογράφο δεν χρησιμοποιείται τις περισσότερες φορές λόγω έλλειψη ειδικού προσωπικού. Η λειτουργία του την συγκεκριμένη μέρα ήταν καθοριστική γιατί διέγνωσε τα κατάγματα στην σπονδυλική μου στήλη….

Πάρα τις καταγγελίες για μεθοδευμένη υποβάθμιση του και τα κτηριακά προβλήματα του το νοσοκομείο Ιεράπετρας, το μοναδικό στο νότο της Κρήτης, βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και παίζει καθοριστικό ρόλο στο νομό όπου έχει ένα άθλιο οδικό δίκτυο και μια ιδιαίτερη γεωγραφική και εδαφική ποικιλομορφία…. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την δευτεροβάθμια Λασιθίου για την συμπαράσταση της αλλά ιδιαίτερα την διευθύντρια μου Ελένη Δρετάκη όπου βρέθηκε κοντά μου τις πρώτες κρίσιμες στιγμές…

Θα ήθελα να σας πω ότι στο τροχαίο είμαστε τρεις εκπαιδευτικοί, την Ειρήνη που έχει στο σπίτι της ένα μωρό 20 μηνών, την Ελπινίκη που με όλο όνειρα ξεκινάει την κοινή ζωή της με τον άνθρωπο που αγαπάει και εγώ που για τέταρτη χρονιά αφήνω τον άντρα μου και τα δύο παιδιά μου για να διδάξω παιδιά στην ειδική αγωγή.

Ο γιος μου φέτος δίνει πανελλήνιες και δεν θα μπορώ να τον βοηθήσω όσο θα ήθελα αφού τον περισσότερο χρόνο θα τον περάσω στο κρεβάτι…και πέστε μου τι να πω στους μαθητές μου που με περίμεναν για τρίτη χρονιά, με περνούν τηλέφωνο και κλαίνε. Είναι δύσκολο να αντιληφθούν το απρόοπτο και το μη αναστρέψιμο….

Θα ήθελα επίσης να πω ότι εμείς, οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές Κρήτης θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο οδικό σύστημα στην Κρήτη, για εμάς και τα παιδιά μας αλλά και την υπεράσπιση της δικαιοσύνης προς το άτομο μας εφόσον υπήρχε ακατανόητη συμπεριφορά από τον άλλο οδηγό. Το τροχαίο έλαβε χώρα στο δρόμο προς Σητεία μετά το χωριό καβουσι όταν οδηγός από το αντίθετο ρεύμα μετά από στροφή μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και ερχόταν κατά πάνω μας. Ακόμα και με συνιάλο με τα φώτα σ, δεν άλλαζε την πορεία προς εμάς…

Τώρα είναι βέβαια σειρά της αστυνομίας να βρει τις ακριβής συνθήκες αλλά σίγουρα θα πρέπει να διερευνηθεί ψυχιατρικά και ψυχολογικά ο οδηγός οποίος περίμενε να φύγουν οι αυτόπτες μάρτυρες για να φωνάξει ότι δεν έφταιγε αυτός και ούτε μια φορά δεν ρώτησε την κατάσταση μας ή να έρθει να δει αν είμαι καλά μιας και εγώ ήμουν ξαπλωμένη στο πλάι του δρόμου….

Θα ήθελα να επισημάνω επίσης την σημαντικότητα της αύξησης μονίμων διορισμών κοντά στο τόπο κατοικίας και μείωση των αναπληρωτών.

Το κράτος πρέπει να δώσει περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία. Πυλώνες μιας πολιτισμένη χώρας.

Δείτε επίσης

Ζέττα Μακρή για σχολικές μεταβολές-οργανικότητα σχολείων-79 δημοτικά και 267 νηπιαγωγεία με λιγότερους από 5 μαθητές 

Δημιουργία ομάδων σχολείων για πρόσληψη 400 Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων 

Ωράριο εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια-Ειδικά σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ 

Ωράριο ΕΕΠ – ΕΒΠ: Σε ΣΜΕΑΕ και Γενικά σχολεία | Διευκρινίσεις 

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Αγγελίες γονέων για ιδιωτική Παράλληλη Στήριξη κοινοποίησε η Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑΕ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση