Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΑμεΑ και διορισμοί: Επανακατατέθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του Κ. Αρσένη στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΑμεΑ και διορισμοί: Επανακατατέθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του Κ. Αρσένη, Βουλευτή του ΜέΡΑ25 στη Βουλή – Την Δευτέρα 10/02/2020 είχε αναβληθεί η συζήτησή της.

ΑμεΑ και διορισμοί

Επανακατατέθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση με αριθμό 531/18-2-2020, του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Καμία πρόβλεψη στο σύστημα διορισμών των ΑμεΑ εκπαιδευτικών».

Η εν λόγω Ερώτηση, όπως είχε κατατεθεί την προηγούμενη φορά ( αριθμός 471/4-2-2020), ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί στις10 Φεβρουαρίου 2020, πλην όμως ανεβλήθη η συζήτησή της.

Δείτε την Επίκαιρη Ερώτηση

ΜέΡΑ25

Αθήνα 18 Φεβρουάριου 2020

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Καμιά πρόβλεψη στο σύστημα διορισμών των ΑμεΑ εκπαιδευτικών»

Το πλαίσιο διορισμού αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών δεν λαμβάνει ουσιαστικές μέριμνες για τις ανάγκες των ΑμεΑ οδηγώντας ανάπηρους με σοβαρές ασθένειες όπως η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ή η Μεσογειακή Αναιμία να απορρίπτουν ακριτικές θέσεις διορισμού για παράδειγμα νησιά, οι οποίες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους για υγειονομική περίθαλψη.

Συγκεκριμένα, ο νόμος 4589/2019 που εφαρμόζεται φέτος, με τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ τόσο για την ειδική όσο και για τη γενική παιδεία να έχουν ήδη δημοσιευθεί ορίζει ότι για αναπηρία πενήντα τοις εκατό (50%) και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου, εφόσον ο έγγαμος βίος έχει διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερα έτη, ή του τέκνου:

το γινόμενο των μονάδων προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του ποσοστού αναπηρίας με συντελεστή 0.4.

Σε περίπτωση αναπηρίας περισσότερων προσώπων του προηγούμενου εδαφίου, λαμβάνεται υπόψη μόνο το ανώτερο ποσοστό αναπηρίας του ενός εξ αυτών.

Η αναπηρία του υποψηφίου μοριοδοτείται εφόσον δεν οφείλεται κατά κανένα ποσοστό σε ψυχικές παθήσεις.

Εν ολίγοις, ένας εκπαιδευτικός με 50% αναπηρία συγκεντρώνει μόνο 20 μόρια.

Με αυτό τον τρόπο, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν λαμβάνει υπόψη τα αιτήματα των οργανώσεων ΑμεΑ για πρόβλεψη ειδικού ποσοστού στις προσλήψεις εκπαιδευτικών στο νέο σύστημα.

Επιπρόσθετα με το άρθρο 58 του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου:

«ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕPΕYNAΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

τα ΑμεΑ που θα απορρίψουν θέσεις για τους λόγους που αναφέρθηκαν τιμωρούνται με το να αποκλείονται από τις διαδικασίες διορισμού για τα επόμενα τρία (3) έτη.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Τι μέτρα δεσμεύεται να λάβει ώστε να αποκαταστήσει τις αδικίες στο σύστημα διορισμού των AμεA εκπαιδευτικών.

Ο ερωτών βουλευτής

Κρίτων Αρσένης

Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Επίκαιρης Ερώτησης

 Δείτε επίσης

Δικαιώματα αναπληρωτών: Στη Βουλή από το ΚΚΕ-Προκηρύξεις ΑΣΕΠ-Αδειες γρίπης-Εξίσωση αδειών
Διάθεση φαρμάκων βαρέως πασχόντων από τα Φαρμακεία της χώρας | ΦΕΚ
ΕΣΑμεΑ για ασφαλιστικό: Αγνοήθηκαν τα ζητήματα των ΑμεΑ
Ζητούνται στοιχεία ανταπόκρισης των ΚΕΣΥ στα αιτήματα Αξιολόγησης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση