Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή τους από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αμερικανικά Πανεπιστήμια

Δεξίωση παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο εχθές Πέμπτη 10-11-2022, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προς τιμήν των εκπροσώπων τριάντα αμερικανικών Πανεπιστημίων με αφορμή την εκκίνηση συνεργασιών και συνεργειών με τα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά:

“Χθες βράδυ στη δεξίωση που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμήν των εκπροσώπων των ελληνικών και αμερικανικών ΑΕΙ. Ήταν το ιδανικό κλείσιμο μίας εξαιρετικής εβδομάδας συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ των πανεπιστημίων μας και 30 κορυφαίων πανεπιστημίων της Αμερικής που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Την εβδομάδα αυτή αναδείχθηκαν ακόμη περισσότερο τα εξαιρετικά μας πανεπιστήμια και οι δυνατότητές τους. Το όνειρο γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα: η Ελλάδα Φάρος Εκπαίδευσης που θα προσελκύει φοιτητές και καθηγητές από όλον τον κόσμο, που θα δίνει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες στην πανεπιστημιακή μας κοινότητα.

Ευχαριστούμε θερμά την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη φιλοξενία και την υποστήριξη της σημαντικής αυτής δράσης εξωστρέφειας”.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τον χαιρετισμό της δήλωσε:

“Με μεγάλη μου χαρά καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο μία τόσο διακεκριμένη αντιπροσωπεία. Το Pharos Summit αποτελεί έναν ισχυρό συμβολισμό για τις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Τα δύο έθνη μας συνδέονται με στενούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς. Τα θεμέλια της αμερικανικής δημοκρατίας ανατρέχουν στην αθηναϊκή δημοκρατία, η οποία ήταν πηγή έμπνευσης για το όραμα που ενσαρκώνεται στα Federalist Papers. Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές κοινότητες στις ΗΠΑ είναι μεταξύ των πιο σημαντικών της ελληνικής διασποράς ανά τον κόσμο.

Πρόκειται πράγματι για τη μεγαλύτερη ποτέ αμερικανική αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης σε μία συγκεκριμένη χώρα. Από τη στιγμή της άφιξής σας, είχατε την ευκαιρία να επισκεφθείτε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τα ανώτατα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα. Οι Έλληνες προσδίδουν ιδιαίτερη αξία στην εκπαίδευση, των πανεπιστημίων μη εξαιρουμένων, τα οποία παραδοσιακά θεωρούνται ως ένας κρίσιμος παράγοντας κοινωνικής κινητικότητας και ανάπτυξης. Εξερευνώντας τα, θα αντιληφθείτε την υψηλή ποιότητα του ακαδημαϊκού προσωπικού, το ταλέντο και την έμπνευση της νέας γενιάς φοιτητών. Οι συνέργειες που αναπτύσσετε διαθέτουν μία μεγάλη δυναμική για αλλαγές. Αυτή η διατλαντική γέφυρα αποτελεί μία μείζονα εκπαιδευτική πρόκληση για τα ελληνικά πανεπιστήμια και βελτιώνει κατά πολύ τη διεθνή τους εικόνα. Η διάδραση μεταξύ Αμερικανών και Ελλήνων καθηγητών, φοιτητών και ερευνητών αποσκοπεί στη διεύρυνση και εμβάθυνση του επιστημονικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να συμβάλει στην ακαδημαϊκή καινοτομία και σε αντίστοιχα επιτεύγματα, καθώς και στην αύξηση της κινητικότητας των σπουδαστών και του προσωπικού και στην εισαγωγή νέων προγραμμάτων και πτυχίων. Ενώ οι συνεργασίες στους τομείς που παραδοσιακά σχετίζονται με την Ελλάδα, όπως κυρίως οι κλασικές σπουδές και η αρχαιολογία, είναι εξαιρετικά σπουδαίες, χαίρομαι που βλέπω ότι αυτοί δεν είναι οι μόνοι τομείς που ακμάζουν. Κοινά προγράμματα και έρευνα πραγματοποιούνται επίσης στις μεταναστευτικές σπουδές, την κλιματική αλλαγή, τη μηχανική, τη διοίκηση επιχειρήσεων, τα οικονομικά και αλλού.

Στο τέλος αυτού του ταξιδιού, που διήρκεσε μία εβδομάδα, επιθυμώ να σας συγχαρώ θερμά και ελπίζω ότι τις επόμενες, εβδομάδες, μήνες και χρόνια, θα συνεχίσετε να τιμάτε και να μεριμνάτε για τους σπόρους που φυτέψατε με αυτή την επίσκεψη. Και, με το πέρασμα του χρόνου, θα συνεχίσετε να καλλιεργείτε τις σχέσεις σας με τους Έλληνες ομότεχνούς σας, οικειοποιούμενοι τα αποτελέσματα αυτής της αξιοσημείωτης συνεργασίας. Το να γίνει η Ελλάδα ένας εκπαιδευτικός κόμβος, ελκυστικός για τους καθηγητές ανά τον κόσμο, εξαρτάται κυρίως από τις στρατηγικές συνέργειες με τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Νέες και ρηξικέλευθες εκπαιδευτικές προοπτικές και ευκαιρίες αναδεικνύονται διαμέσου της μοναδικής αξίας των διεθνικών συνεργασιών και των διαπροσωπικών δεσμών”.

Δείτε επίσης

Ελληνικά και Αμερικανικά Πανεπιστήμια-Συμπράξεις και οφέλη: Ερωτήσεις και Απαντήσεις 

Κεραμέως-ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνει-Τα 3 επίπεδα της συνολικής αξιολόγησης 

ΔΟΑΤΑΠ-αναγνώριση τίτλων: Σε 1-8 εβδομάδες από 1-2 χρόνια που χρειάζονταν στο παρελθόν η ολοκλήρωση των αιτήσεων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση