Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αμεση μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής: Αναφορά επιστολή της ΟΛΜΕ στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αμεση μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής ζητά με Αναφορά στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κος Νίκος Ηγουμενίδης, καταθέτοντας σχετικό έγγραφο της Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Αμεση μονιμοποίηση νεοδιόριστων

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κος Νίκος Ηγουμενίδης για το ζήτημα της άμεσης μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής.

Ως Αναφορά ο Βουλευτής κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, το υπ΄αριθμ. πρωτ. 1510/31-10-2022 έγγραφο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) με τίτλο “ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ/ΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ”, στο οποίο τονίζεται ότι τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής και ότι με βάση τον νόμο 4589/2019, με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

Ο κος Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει στο έγγραφο της Αναφοράς που κατέθεσε, την απαίτηση της ΟΛΜΕ όπως “το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση των όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020”.

Ο Βουλευτής ζητά από την Υπουργό ΠΑΙΘ την απάντηση στο έγγραφο και τις σχετικές της ενέργειες, και σε δήλωσή του ο ίδιος τονίζει:

“Η Υπουργός Παιδείας να σταματήσει το γνωστό της παιχνίδι. Να σταματήσει εδώ και τώρα την τακτική της ομηρίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και να προχωρήσει άμεσα στη μόνιμη πρόσληψή τους και συγκεκριμένα στις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης τους. Οι δημόσιες δομές της Εκπαίδευσης δεν έχουν ανάγκη την επικοινωνιακή τακτική της Κυβέρνησης αλλά από μόνιμο προσωπικό!”.

Δείτε επίσης

Μονιμοποίηση νεοδιόριστων ειδικής αγωγής: Nα πάψει η ιδιότυπη ομηρία-Ερώτηση στη Βουλή 

Να μονιμοποιηθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί EAE άμεσα: Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ 

Μονιμοποιήσεις νεοδιόριστων: Αναμένεται διευκρινιστική Εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας 

Μονιμοποίηση εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Παιδείας 

Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι ισχύει-παράθεση νομοθεσίας 

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-μονιμοποιήσεις: Καλεί τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ σε κατάθεση αίτησης στις Δ/νσεις Εκπ/σης-Υπόδειγμα Αίτησης 

Πριν φύγετε

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Η ταυτότητα των κλάδων-Δομές απασχόλησης-Καθηκοντολόγια-Ιστορική αναδρομή 

Διευκρινίσεις για ΕΔΥ: Εφημερίες και συμμετοχή στις συνεδριάσεις-Εγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση