Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανησυχία για τα κρούσματα κορονοϊού-Πιθανό σκληρό lockdown-Τι θα γίνει με τα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανησυχία για τα κρούσματα κορονοϊού-Πιθανό σκληρό lockdown-Τι θα γίνει με τα σχολεία: Τι είπε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στη Βουλή.

Ανησυχία για τα κρούσματα κορονοϊού

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Καθηγητής κος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος εμφανίσθηκε με φορώντας διπλή μάσκα, περιέγραψε με μελανά χρώματα την επιδημιολογική κατάσταση αναφορικά με τον κορονοϊό.

Ο κος Καθηγητής

αναφέρθηκε στην Αττική λέγοντας πως τα ενεργά κρούσματα είναι πάνω από 4.000, ενώ υπάρχει αυξητική τάση στις νέες νοσηλείες, πράγμα που σημαίνει πως  “Η Αττική χρειάζεται ειδική προσοχή” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εκτιμήσεις του για τα κρούσματα πανελλαδικώς είναι από 7.000 έως 8.000 αυτή την εβδομάδα.

Επίσης εξέφρασε την άποψη πως

τελικά θα επικρατήσουν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού τονίζοντας πως “Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, είναι εδώ και θα μας ταλαιπωρήσει και θα μας πιέσει ακόμη”.

Ζήτησε δε

τήρηση των μέτρων και επαγρύπνηση μέχρι το τέλος Μαρτίου, καθότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε πρόβλημα με τις μεταλλάξεις του ιού.

_________________________

Πιθανό ένα σκληρό lockdown

Ετσι λοιπόν όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε ξανά σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο με ένα πολύ σκληρό lockdown να έχει πολλές πιθανότητες και αναμένονται με ενδιαφέρον οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας-Μίλησε για lockdown

Στο lockdown αναφέρθηκε και ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής λέγοντας χαρακτηριστικά

“Όλοι γνωρίζουμε πια ότι το μοναδικό αποτελεσματικό μέτρο είναι η καραντίνα και όλα τα κράτη αναζητούν διαρκώς τη χρυσή τομή, την ισορροπία ανάμεσα στη δημόσια υγεία και τη λειτουργία της οικονομίας, της κοινωνίας”.

_________________________

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Φυσικά μένει να δούμε αν ένα σκληρό lockdown θα επηρεάσει και τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων, τα οποία λειτουργούν δια ζώσης από 11 Ιανουαρίου τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και από 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και Λύκεια, πλην των Λυκείων των “κόκκινων περιοχών”.

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος ΠΙΣ -Πρέπει να κλείσουν τα σχολεία

Λίγο νωρίτερα στην εκπομπή Live News του MEGA ο κος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της επιτροπής ειδικών λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, μίλησε ξεκάθαρα για αναγκαιότητα κλεισίματος των σχολείων – και της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης – και επαναφορά της διαδικασίας Τηλεκπαίδευσης σ αυτά, ώστε να αναχαιτισθούν οι δυσμενείς επιδημιολογικές επιπτώσεις που έρχονται.

Τέλος ο κος Εξαδάκτυλος

μιλώντας, σήμερα Τετάρτη 03.02.2021 πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ανέφερε σχετικά με το αν είδαμε αύξηση κρουσμάτων εξαιτίας της επαναλειτουργίας των σχολείων και της κινητικότητας στους δρόμους:

“Αυτό αποτυπώθηκε με σαφήνεια. Είναι σαφές. Το βλέπουμε δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν συνέβη”.

Δείτε σχετικά

Εξαδάκτυλος: Αποτυπώθηκε με σαφήνεια πως είδαμε αύξηση κρουσμάτων λόγω κινητικότητας στα σχολεία

Δείτε επίσης

Ερευνα για Τηλεκπαίδευση: Mαθητές μιλούν για άγχος, ψυχική εξάντληση, μοναξιά, φόβο, θλίψη, θυμό
Κεραμέως-4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας: Τι δήλωσε για το άνοιγμα των σχολείων Β/θμιας
Webinar: “Ψυχοεκπαίδευση, Covid 19 και Χρόνια Νόσος: Ο Διαβήτης σήμερα”-Σάββατο 06.02.2021
Εγκύκλιος επαναλειτουργίας Γυμνασίων-Λυκείων: Ενημέρωση γονέων-υπενθύμιση μέτρων covid τις 2 πρώτες ώρες
Εγκύκλιος: Απουσίες-Βαθμολογίες σε Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Ειδικά Γυμνάσια & Λύκεια, ΕΝΕΕΓΥΛ
Κεραμέως: Απευθύνω κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών να κάνουν αίτηση για δωρεάν τεστ covid
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση