Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών Ελλάδας-Κύπρου: Υπεγράφη διακρατική συμφωνία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών Ελλάδας-Κύπρου: Υπεγράφη διακρατική συμφωνία από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κο Πρόδρομο Προδρόμου.

Αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών Ελλάδας-Κύπρου

Υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κο Πρόδρομο Προδρόμου, Διακρατική Συμφωνία ΕλλάδαςΚύπρου για την Αμοιβαία Αναγνώριση Τίτλων Σπουδών που στόχο έχει την προώθηση και διευκόλυνση της συνεργασίας στον τομέα της αμοιβαίας ακαδημαϊκής αναγνώρισης τίτλων σπουδών που απονέμονται από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ή φορείς Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Κυπριακή Δημοκρατία και Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελληνική Δημοκρατία.

Η υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών Ελλάδας-Κύπρου

Ο Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε σχετικά:

“Πρόκειται για μια πολύ σημαντική Συμφωνία, η οποία έρχεται να επισφραγίσει την τόσο στενή συνεχή συνεργασία ανάμεσα στα δύο Υπουργεία. Μαζί με τη συνάδελφο υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, μετά από αρκετές διεργασίες και προετοιμασία, καταλήξαμε σε μια Συμφωνία, η οποία θα επιτρέπει την ταχύτερη, πρακτικά σχεδόν αυτόματα, αμοιβαία αναγνώριση των πανεπιστημιακών τίτλων των Ιδρυμάτων που αναγνωρίζει η Ελληνική Δημοκρατία στην Κύπρο και των Ιδρυμάτων που αναγνωρίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Αναγνώριση Ιδρυμάτων υπήρχε μέσω των αντίστοιχων θεσμικών φορέων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια τέτοια Διακρατική Συμφωνία. Εδώ και σχεδόν δύο αιώνες, δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες Κύπριοι έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια, με τη γρήγορη πανεπιστημιακή ανάπτυξη που έχουμε, και πολλοί Ελλαδίτες ακολουθούν πανεπιστημιακές σπουδές στην Κύπρο, είτε στα δημόσια πανεπιστήμια στη βάση της αμοιβαιότητας είτε και σε άλλα πανεπιστήμια.

Με τη Συμφωνία αυτή διευκολύνουμε τις πανεπιστημιακές ανταλλαγές, τη διακίνηση των φοιτητών και την ακαδημαϊκή αναγνώριση, με ένα τρόπο που θα συμβάλουμε στην περαιτέρω πανεπιστημιακή ανάπτυξη, την ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Είναι ευτυχές γεγονός ότι και στον τομέα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, την ώρα που στην εκπαίδευση έχουμε πρακτικά το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα, ερχόμαστε να δώσουμε ένα νέο αναβαθμό για τη συνεργασία ανάμεσα στην Κύπρο και στην Ελλάδα”.

Δείτε επίσης

Τρεις ομάδες εργασίας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης ανακοινώνουν τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού και Παιδείας 

Δωρεάν προσβάσιμο υλικό και εγχειρίδια για την ισότιμη πρόσβαση μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία από το ΙΕΠ

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply