Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναβολή συζήτησης για κατανομή θέσεων διορισμών στη Βουλή: Πότε προβλέπεται να ανακοινωθεί η κατανομή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναβολή συζήτησης για κατανομή θέσεων διορισμών στη Βουλή: Πότε προβλέπεται η ανακοίνωση της από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αναβολή συζήτησης για κατανομή

Να αναβάλει την προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 25/11 συζήτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου για το χρονοδιάγραμμα των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και την κατανομή ανά κλάδο και ειδικότητα, αποφάσισε η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

Οπως ενημερώνει με Ανακοίνωσή της η αναπλ. Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, στις 3 Οκτωβρίου 2019 κατατέθηκε Ερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως με τίτλο:

Χρονοδιάγραμμα διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, σύσταση οργανικών θέσεων, κατανομή ανά κλάδο και ειδικότητα και κάλυψη κενών“.

Από τη στιγμή που η Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επέλεξε να μην απαντήσει εγκαίρως και η ερώτηση επανακατατέθηκε από τη Βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ως Επίκαιρη και ήταν προγραμματισμένη να απαντηθεί σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2019.

Ομως, σύμφωνα με την Ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας ανέβαλε εκ νέου να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης των μόνιμων διορισμών και της κατανομής των 4.500 θέσεων εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Ανακοίνωση κατανομής εντός τρέχουσας εβδομάδας

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του especial.gr η κατανομή κατά κλάδο και ειδικότητα των 4.500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση θα ανακοινωθεί από το ΥΠΑΙΘ εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

_____________________

Δείτε την Ανακοίνωση της Αναπλ. Τομεάρχη ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη

Το ΥΠΑΙΘ αναβάλει για δεύτερη φορά να απαντήσει για το μέλλον των 4.500 προσλήψεων της ειδικής αγωγής

Έντονο προβληματισμό για το μέλλον των 4.500 μόνιμων προσλήψεων της ειδικής αγωγής προκαλεί η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να αναβάλει τη συζήτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και να μην απαντήσει, για δεύτερη φορά, σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως στις 3 Οκτωβρίου κατατέθηκε ερώτηση 40 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της αναπλ. τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τίτλο:

Χρονοδιάγραμμα διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, σύσταση οργανικών θέσεων, κατανομή ανά κλάδο και ειδικότητα και κάλυψη κενών

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επέλεξε να μην απαντήσει εγκαίρως και η ερώτηση επανακατατέθηκε από τη βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ως επίκαιρη.

Σύμφωνα με το Δελτίο Επίκαιρων Ερωτήσεων της Βουλής , η επίκαιρη ερώτηση ήταν προγραμματισμένη να απαντηθεί σήμερα, 25 Νοεμβρίου, δύο σχεδόν μήνες από την αρχική της κατάθεση και τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας ανέβαλε εκ νέου να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης των προσλήψεων εκπαιδευτικών, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στην ειδική αγωγή, παρατείνοντας την αγωνία 4.500 υποψήφιων, χιλιάδων μαθητών που χρήζουν εξειδικευμένης υποστήριξης και των οικογενειών τους.

_______________________

Δείτε ακόμη

Μόνιμοι διορισμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ προ των πυλών: Τι αναμένουμε
Κατανομή 4.500 για διορισμούς: Aδικη και άνιση μεταχείριση για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ
Νόμος Διορισμών: 4589/2019 – ΦΕΚ A 13 – 29.01.2019 – με το Σύστημα Μόνιμων Διορισμών
Προσωρινοί Πίνακες 3ΕΑ: Προκήρυξη ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με ΑΣΕΠ: Τι συζητήθηκε
Ενημέρωση ΑΣΕΠ: Προκηρύξεις 1ΕΑ-2ΕΑ-3ΕΑ-4ΕΑ-5ΕΑ – Χρονοδιαγράμματα

  ____________________

Προσλήψεις αναπληρωτών τριετίας στην Ειδική Αγωγή: Επίσημα στοιχεία Υπουργείου Παιδείας
Σχέδιο κατανομής 4500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή: Με επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ
ΟΛΜΕ για διορισμούς: Ισοκατανομή των θέσεων μεταξύ Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

  ____________________

Πριν φύγετε

 Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.
Ολες οι έως σήμερα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ για το 2019-20
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Βασίλης Βούγιας σε

    Πρέπει να διευκρινισθεί πως το ως άνω κάλεσμα για συμμετοχή σε Εξώδικη Διαμαρτυρία ΔΕΝ αποτελεί πρωτοβουλία του especial.gr, αλλά αποκλειστικά του συντάκτη του ως άνω σχολίου.

Γράψτε μία απάντηση