Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχετικά με τις προσφυγές για τα αναδρομικά των δώρων και το νέο σύστημα διορισμών – Ανακοίνωση του Π.Α.Σ.Α.Δ.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΑΣΑΔ : Προσφυγές-Πίνακες

Συνάδελφοι στα ερωτήματα σας σχετικά με τις προσφυγές για τα αναδρομικά και για κάθε είδους άλλη διεκδίκηση τονίζουμε:

Α) Απ’ την αρχή έχουμε δηλώσει πως για λόγους που αφορούν το πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε τη θέση μας απέναντι στον συνάδελφο δεν θα προχωρήσουμε σε καμία συνεργασία με κανένα δικηγορικό γραφείο, απ’ τα πολλά που μας έστειλαν mail, για τη διεκδίκηση των αναδρομικών.
Υπάρχουν αυτοί τη στιγμή πάρα πολλά, γνωστά και άγνωστα γραφεία που ασχολούνται μ’ αυτό, με τις τιμές συμμετοχής να κυμαίνονται από 15€ και άνω, με κάποια απ’ αυτά να ζητούν και επιπλέον ποσοστό (έως και 6% του αναλογούντος ποσού) σε επιτυχή έκβαση της προσφυγής.

Από όσα πάντως βλέπουμε οι περισσότεροι συνάδελφοι προσφεύγουν με τα δικηγορικά γραφεία των τοπικών συλλόγων τους.

Β) δεν αποτρέπουμε κανέναν συνάδελφο από καμία προσφυγή κι αν πιστεύει πως πρέπει να προσφύγει, υπάρχουν αρκετές επιλογές με πολύ καλούς νομικούς.

Γ) καλό είναι να μη μπερδεύετε το μέχρι πότε το κάθε γραφείο θα δέχεται αιτήσεις με τη λήξη της περιόδου κατάθεσης προσφυγών η οποία αργεί ακόμη.

Σχετικά με το νέο σύστημα διορισμών:

Συνάδελφοι είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως ο νόμος δύσκολα θα εφαρμοστεί. Αφενός μεν κινείται στα όρια της νομιμότητας (και το ίδιο θα κάνει κι η προκήρυξη) κι αυτό τον καθιστά ευάλωτο, αφετέρου δε ακόμη κι αν προχωρήσει ο ΑΣΕΠ στην προκήρυξη των θέσεων της Ειδικής είναι αμφίβολο πως θα προλάβει να βγάλει τελικούς πίνακες εμπρόθεσμα.

Το Υπουργείο το γνωρίζει (το γνωρίζουμε όλοι πλέον) και φαίνεται πως επενδύει καθαρά στους προσωρινούς, αναμένοντας από εκεί να κάνει διορισμούς.

Μένει να δούμε αν θα προλάβει…

Όσο για τους διορισμούς στη Γενική, μεταφέρουμε και πάλι τη δήλωση Τσακαλώτου στην ΑΔΕΔΥ τον Οκτώβριο:
“…..το 2019 θα πραγματοποιηθούν 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Για τις λοιπές 10.000 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν στην Παιδεία, για το ’20 και ’21, δήλωσε πως δεν μπορεί να τις νομοθετήσει.”

Σε αυτό το αβέβαιο σκηνικό, εμείς παραμένουμε σταθεροί, συνεχίζουμε να παλεύουμε και σας καλούμε να είστε μαζί μας.

ΠΑΣΑΔ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.