Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναδρομικό διορισμό επιτυχόντων ΑΣΕΠ ζητά η ΠΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναδρομικό διορισμό επιτυχόντων ΑΣΕΠ ζητά η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ) από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με επιστολή της.

Αναδρομικό διορισμό επιτυχόντων ΑΣΕΠ ζητά η ΠΕΚ

Στο δικαίωμα αναδρομικού διορισμού στους δικαιωθέντες από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, εκπαιδευτικούς επιτυχόντες στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ 2004, 2006 και 2008, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ), η οποία ζητά από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρήσει με βάση τις δικαστικές αποφάσεις στον άμεσο αναδρομικό διορισμό τους.

Κατά την ΠΕΚ το θέμα του αναδρομικού διορισμού αποτελεί ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι δικαστικών διεκδικήσεων, επισημαίνοντας πως τα εκπαιδευτικά κενά είναι χιλιάδες και η κάλυψή τους με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών είναι υποχρέωση της πολιτείας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΕΚ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Π.Ε.Κ.

Νομική και πολιτική υποχρέωση του Υπουργείου ο διορισμός των δικαστικά δικαιωμένων εκπαιδευτικών

Μετά από δικαστικές περιπέτειες πολλών ετών το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας με πρόσφατες αποφάσεις του δικαίωσε συναδέλφους εκπαιδευτικούς επιτυχόντες στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ 2004, 2006 και 2008.

Με τις αποφάσεις αυτές το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνωρίζει το δικαίωμα αναδρομικού διορισμού στους δικαιωθέντες εκπαιδευτικούς.

Αποτελεί νομική αλλά και ηθική υποχρέωση ο διορισμός τους – με την έννοια της αποκατάστασης της ισότητας μεταξύ των εκπαιδευτικών που έχουν δικαιωθεί και διοριστεί και των  δικαιωμένων από τα δικαστήρια αλλά αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντίθεση, ούτε επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους/ες συναδέλφους έχουν ήδη διοριστεί μετά τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς.

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους και ζητά από το υπουργείο να προχωρήσει με βάση τις δικαστικές αποφάσεις στον άμεσο  αναδρομικό διορισμό τους.

Σε κάθε περίπτωση, τα εκπαιδευτικά κενά είναι χιλιάδες και η κάλυψή τους με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών είναι υποχρέωση της πολιτείας. Αποτελεί ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι δικαστικών διεκδικήσεων.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Π.Ε.Κ.

Δείτε επίσης

Επικαιροποίηση φακέλων εκπαιδευτικών ενόψει της έκδοσης Προκηρύξεων ΑΣΕΠ για τη Γενική Εκπαίδευση 

Νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων από 01.01.2024 προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών-επιμόρφωση στελεχών: Διευθυντών και επιλεγέντων Συμβούλων Εκπαίδευσης

Χορήγηση 4μηνης γονικής άδειας άνευ αποδοχών σε εκπαιδευτικούς: Ερώτηση στη Βουλή από 41 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση