Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναφορά για ΕΠΑΛ στη Βουλή: Για την υλοποίηση του “Μεταλυκειακού Ετους-Τάξη Μαθητείας”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναφορά για ΕΠΑΛ στη Βουλή: Για την υλοποίηση του “Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας” των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) – Κατέθεσαν καταγγελία της ΟΛΜΕ οι Τομεάρχες Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη.

Αναφορά για ΕΠΑΛ

Με κοινοβουλευτική Aναφορά τους προς την Yπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, οι Τομεάρχες Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη, καταθέτουν καταγγελία της ΟΛΜΕ, με θέμα τα προβλήματα που εντοπίζονται στην υλοποίηση του “Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας” των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Οπως τονίζει η ΟΛΜΕ, καταγράφεται μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των μαθητευομένων και δεν έχει δοθεί στους μαθητευόμενους το ειδικό επίδομα των 700 ευρώ για την περίοδο της καραντίνας, παρότι προβλέφθηκε με νόμο της κυβέρνησης.

Επίσης,

παρατηρείται καθυστέρηση στην υλοποίηση των εξετάσεων πιστοποίησης και ο ΕΟΠΠΕΠ δεν έχει ανακοινώσει πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης για τους αποφοίτους της σχολικής χρονιάς 2018-2019.

Οι δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ζητούν από την Υπουργό Παιδείας να διερευνήσει το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, καθώς και να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στο επιτυχημένο πρόγραμμα μαθητείας των ΕΠΑΛ.

______________________________

Το θέμα της Αναφοράς

“με ανακοίνωσή της ζητά να υπάρξει άμεση λύση σε μια σειρά από προβλήματα που εντοπίζονται στην υλοποίηση του «Μεταλυκειακού Έτους_Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και επισημαίνει τη μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των μαθητευομένων καθώς δεν έχει δοθεί στους μαθητευόμενους το ειδικό επίδομα των 700 ευρώ για την περίοδο της καραντίνας, παρότι προβλέφθηκε με νόμο και αιτείται απαντήσεων”.

Δείτε το έγγραφο

Δείτε επίσης

Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας σχολικών μονάδων: ΦΕΚ-Συνεχής Ενημέρωση
Ερώτηση για στέλεχος ιού των χοίρων στη Βουλή: Eισήχθη για πειράματα στο ΑΠΘ
Δελτίο Τύπου ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Το σχολείο της αντικανονικότητας “Μητσοτάκη-Κεραμέως” άνοιξε τις πόρτες του
Νέοι Προϊστάμενοι Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής-Δ/νσεων Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας-Αυτοτελούς Τμήματος Εκπ/σης προσφύγων
Οδηγίες σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε Διευθυντές και εκπαιδευτικούς για το 2020-21

Πριν φύγετε

Νόμος 4722-2020: Με διατάξεις ΥΠΑΙΘ για προσλήψεις αναπληρωτών λόγω κορονοϊού-Αποσπάσεις ΑμεΑ κ.α.
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση