Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ: Δεν δίνει το Υπουργείο παράταση στις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ: Δεν δίνει το Υπουργείο παράταση στις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, ώστε να προλάβει ο ΔΟΑΤΑΠ να προβεί στην αναγνώριση Μεταπτυχιακών Ειδικής Αγωγής.

Αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ: Δεν δίνει το Υπουργείο παράταση στις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων

Αρνητική απάντηση

Αρνητικά απάντησε το Υπουργείο Παιδείας σε αίτημα εκπαιδευτικών ΕΑΕ να δοθεί μια μικρή παράταση του χρονικού περιθωρίου υποβολής αιτήσεων στο ΑΣΕΠ, ώστε να προλάβει ο ΔΟΑΤΑΠ να προβεί στην αναγνώριση Μεταπτυχιακών Ειδικής Αγωγής.

Τι επικαλέσθηκαν οι εκπαιδευτικοί

Οι υποψήφιοι στην επιστολή τους επικαλέσθηκαν άνιση μεταχείριση, καθότι αναγνωρίσθηκε μέρος μόνον   των υποβληθέντων φακέλων, τα οποία και κατατέθηκαν την ίδια περίοδο και αφορούν σπουδαστές του ίδιου μεταπτυχιακού τίτλου.

Επεσήμαναν δε την κορύφωση της άδικης μεταχείρισης, από τη στιγμή που οι Αξιολογικοί Πίνακες θα “κλειδώσουν” για 3 έτη, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ανεργία.

Ούτε Βεβαιώσεις

Το Υπουργείο αποκλείει, στο απαντητικό του μήνυμα, την χορήγηση παράτασης στις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και ενημερώνει ότι οι Δ/νσεις Εκπ/σης δεν έχουν λάβει οδηγίες να κάνουν αποδεκτές (για τη διαπίστωση κατοχής ΜΠΣ) σχετικές βεβαιώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών στο ΔΟΑΤΑΠ.

Σημειώνει δε, ότι στην Προκήρυξη 3ΕΑ/2019 δεν έχει περιληφθεί η δυνατότητα περί κατάθεσης φωτοαντιγράφου της πρωτοκολλημένης υποβληθείσας αίτησης αναγνώρισης ισοτιμίας στο ΔΟΑΤΑΠ, αλλά απαιτείται υποχρεωτικά η κατάθεση της βεβαίωσης ισοτιμίας.

Κοινοποίηση σε ΑΣΕΠ

Τέλος το Υπουργείο κοινοποίησε τα παραπάνω και στην Ανεξάρτητη Αρχή(ΑΣΕΠ)  προς ενημέρωσή της, αλλά και για την, κατά την κρίση της, παροχή απόψεων επί του θέματος.

Δείτε επίσης;

ΕΝΕΛΕΑ – ΑΣΕΠ: Τι ξεκαθαρίσθηκε για τις Αιτήσεις και το χρονοδιάγραμμα διορισμών στην Ειδική Αγωγή
Επικουρικός Ειδικής Αγωγής: Αποκλεισμός εκπαιδευτικών. Ζητούν άρση της αναδρομικής ισχύος του νόμου των διορισμών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Βασιλειαδου Όλγα σε

    Κύριε Βούγια Καλημέρα! Το ίδιο ισχύει και αν ο υποψήφιος εχε ι πάρει την αναγνώριση του Δοαταπ αλλά περιμένει βεβαίωση παιδαγωγικής επάρκειας;

    • Βασίλης Βούγιας σε

      Τι να σας πω. Καταθέστε κάτι που να αποδεικνύει πως περιμένετε το χαρτί της Παιδαγωγικής για νάχετε δικαίωμα ένστασης μετά.

Γράψτε μία απάντηση