Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανάκληση αίτησης Μετάθεσης και σύσταση νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ | Ενημέρωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανάκληση αίτησης Μετάθεσης και σύσταση νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ – Ενημέρωση των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γεωργίας Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια. 

Ανάκληση αίτησης Μετάθεσης και σύσταση νέων οργανικών

Σχετικά με τη δυνατότητα ανάκλησης της αίτησης Μετάθεσης των μελών ΕΕΠΕΒΠ, τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων και τη διάθεσή τους στη διαδικασία των Μεταθέσεων ενημερώνουν οι Αιρετοί του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ) Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλης Βούγιας.

Ακολουθεί η ενημέρωση των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ

Δυνατότητα ανάκλησης αίτησης Μετάθεσης και σύσταση νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ

Των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γεωργίας Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια

Μέχρι την τελευταία ημέρα του χρόνου, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 15:00, έχουν τη δυνατότητα, τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), να ανακαλέσουν την αίτηση μετάθεσης τους μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΥΠΑΙΘΑ.

Ακολούθως και σύμφωνα με την Εγκύκλιο Μεταθέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2023-24, θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα αυτή στο ηλεκτρονικό σύστημα. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση ανάκλησης η αίτηση θεωρείται άκυρη και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να υποβληθεί εκ νέου.

Επίσης αξίζει να επισημανθεί ότι ανάκληση Μετάθεσης δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και επομένως οι αιτήσεις ανάκλησης Μετάθεσης δεν γίνονται δεκτές.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου 2023 και μετά δεν υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης στις καταχωρισμένες αιτήσεις, παρά μόνο -εφόσον επιβάλλεται- από το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ-ΕΒΠ. Τέλος επισημαίνεται ότι οι προθεσμίες ελέγχου, ανάρτησης πινάκων μοριοδότησης και υποβολής ενστάσεων ήταν δεσμευτικές μόνο ως προς τη διαδικασία των Μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ και όχι των βελτιώσεων-οριστικών τοποθετήσεων, οι οποίες ολοκληρώνονται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (παρ. 8, άρθρο 15 του Π.Δ. 50/1996) μέχρι τέλος Απριλίου.

Σύσταση νέων οργανικών θέσεων και Μεταθέσεις 2023-24

Αναφορικά με τη σύσταση των νέων οργανικών θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και τη συσχέτισή τους με τους νέους μόνιμους διορισμούς που προγραμματίζονται για το 2024, όπως και με τη διαδικασία Μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, για πολλοστή φορά τονίσαμε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, τελευταία φορά τη Δευτέρα 18.12.2023 στη συνάντηση που είχαμε με τον Γενικό Γραμματέα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΕ του ΥΠΑΙΘΑ κο Ιωάννη Κατσαρό, την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών, καθότι θα πρέπει οι νέες οργανικές θέσεις να δοθούν για τη διενέργεια των Μεταθέσεων των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2023-24, πριν από τη διαδικασία των μόνιμων διορισμών για το 2024 και από τη στιγμή που εμπλέκονται δυο Υπουργεία στη διαδικασία σύστασης των οργανικών θέσεων, από τη στιγμή που χρειάζεται διάταξη νόμου και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, υφίσταται ο κίνδυνος να υπάρξουν καθυστερήσεις και προβλήματα από την μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Ποια είναι η εισήγηση για τις νέες οργανικές θέσεις του ΕΕΠ-ΕΒΠ

Αναφορικά με τις νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ, ανέρχονται σε 1.550, εκ των οποίων περίπου 500 αφορούν στα μέλη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), σύμφωνα με την εισήγηση των υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘΑ και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ για τα περαιτέρω.

Ευχές!!

Τέλος, ευχόμεθα Καλή Χρονιά !! σε όλα τα  μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους και ας είναι το ξεκίνημα του 2024 αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής, με υγεία και ευημερία.

Οι Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ

Γεωργία  Μπουλμέτη και Βασίλης Βούγιας

Δείτε σχετικά

Συνάντηση αιρετών ΚΥΣΕΕΠ με Γενικό Γραμματέα Υπ. Παιδείας: Ενημέρωση για νέες οργανικές-διορισμούς-ΚΕΔΑΣΥ 

Εγκύκλιος Μεταθέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023 

Δείτε επίσης

Σχετικά με τις προσλήψεις Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων για την καταπολέμηση της σχολικής βίας-Πόσες είναι τελικά 

Προσλήψεις 252 ΕΕΠ-ΕΒΠ, ΠΕ87.02, ΤΕ01.30-2η Ειδική Πρόσκληση-Ανάληψη υπηρ. 9 & 10.01.2024 

Οι 8.794 προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ έως 28.11.2023 ανά κλάδο-δομή και Φάση πρόσληψης 

Καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-Παράλληλη-Τ.Ε-Δ/ντων-Συμβ. Εκπ/σης-Συλλ. διδ/ντων 

Πριν φύγετε

Υπολογισμός μισθοδοσίας 2024 εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, μόνιμων και αναπληρωτών 

Πιερρακάκης για μόνιμους διορισμούς 2024: Στις αρχές της επόμενης χρονιάς η ανακοίνωση του αριθμού-Στόχος να αυξηθούν

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση