Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανάκληση πρόσληψης αναπληρωτή λόγω ποινικού μητρώου | Απόφαση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανάκληση πρόσληψης αναπληρωτή λόγω ποινικού μητρώου – “Εχώρησε κατά παράβαση των διατάξεων της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 8 του ν. 3528/2007 (Α΄26) περί κωλύματος διορισμού/πρόσληψης”.

Ανάκληση πρόσληψης αναπληρωτή λόγω ποινικού μητρώου

Με Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) ανακαλείται η πρόσληψη προσωρινού/ης αναπληρωτή/τριας εκπαιδευτικού, ο/η οποίος/α προσλήφθηκε με την υπό στοιχεία …/Ε1/..-..-2023 (ΑΔΑ:….) Απόφαση, στην έναντι αυτού/ης αναγραφόμενη περιοχή, επειδή, μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, διαπιστώθηκε ότι εχώρησε κατά παράβαση των διατάξεων της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 8 του ν. 3528/2007 (Α΄26)* (α) Όσοι καταδικάσθηκαν για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής), περί κωλύματος διορισμού/πρόσληψης.

Για την Απόφαση ελήφθη υπόψη μεταξύ άλλων το με αριθμ. πρωτ. …/..-11-2023 αντίγραφο ποινικού μητρώου του/της αναπληρωτή/τριας εκπαιδευτικού …. … του …, το οποίο διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία με το από …-11-2023 ηλεκτρονικό μήνυμα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

___________________________

*Άρθρο 8 – Νόμος 3528/2007 – Ποινική καταδίκη, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση

1. Δεν διορίζονται υπάλληλοι:

α) Όσοι καταδικάσθηκαν για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής. β) Οι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α’, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί. γ) Όσοι, λόγω καταδίκης, έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή. δ) Όσοι τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις.

Δείτε επίσης

Απόλυση εκπαιδευτικών για το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους 

Καταγγελία σύμβασης εκπαιδευτικού για επίδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς που έθεσε το κύρος της υπηρεσίας υπό αμφισβήτηση 

Εξώδικο ΔΟΕ σε Υπουργείο Παιδείας για την προτροπή τροποποίησης του Συλλογικού Προγραμματισμού

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply