Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοινώσεις αναστολής λειτουργίας σχολείων στις 12:00 σήμερα από την Υπουργό Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοινώσεις αναστολής λειτουργίας σχολείων στις 12:00 σήμερα από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως από το Υπουργείο Υγείας.

Ανακοινώσεις αναστολής λειτουργίας σχολείων

Στις 12:00 σήμερα Σάββατο 14 Νοεμβρίου από το Υπουργείο Υγείας η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για τη λειτουργία των  Δημοτικών σχολείων των Νηπιαγωγείων και των Ειδικών σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας της χώρας από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020.

Μαζί με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων θα είναι ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργό Εσωτερικών κος Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για την πανδημία του κορονοϊού, αναφορικά με τα Δημοτικά σχολεία, μετά από την συνεδρίαση η οποία ολοκληρώθηκε μετά τις 7 το απόγευμα εχθές Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 είναι:

  • Αναστολή της λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία) σε όλη τη χώρα.
  • Αναστολή της λειτουργίας των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών σε όλη τη χώρα.
  • Συνέχιση της λειτουργίας των Ειδικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Η αναστολή λειτουργίας γίνεται προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις πολιτών κατά τη διάρκεια της μετάβασης και της αποχώρησης των μαθητών/τριών προς και από τις σχολικές μονάδες και όχι για επιδημιολογικούς λόγους.

Η χθεσινή ενημέρωση για την πανδημία κορονοϊού

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής, Παρασκευή 13.11.2020, ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κο Νίκο Χαρδάλια και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ “Αττικόν” και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κα Βάνα Παπαευαγγέλου, και ενώ περιμέναμε να ακούσουμε και την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ενημερωθήκαμε πως σήμερα Σάββατο 14 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει τελικά την σχετική απόφαση για τα Σχολεία, καθότι η επιτροπή των ειδικών ακόμα συνεδρίαζε.

Μέσω διαρροών, βεβαίως

είχαμε την πληροφόρηση (και ενώ ώρες πριν άλλες διαρροές έλεγαν πως είχε “κλειδώσει” η απόφαση κλεισίματος όλων των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) πως υπήρχε συζήτηση στην επιτροπή 3 ενδεχομένων:

Α. Να κλείσουν τα Δημοτικά στη Θεσσαλονίκη.

Β. Να κλείσουν τα Δημοτικά στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Γ. Να κλείσουν τα Δημοτικά σε όλη τη ώρα.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός

πως ώρες πριν τις χθεσινές εξελίξεις, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε Εγκύκλιο αναφορικά με τη λειτουργία του δημοσίου και τις άδειες γονέων με παιδιά σε σχολεία κλειστά, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

“Δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας και συνεπεία αυτής της πλήρους αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων στο πλαίσιο αντιμετώπισης και περιορισμού της διασποράς του COVID-19, για όσο διάστημα διαρκεί αυτή”,

πράγμα που δημιούργησε εύλογες απορίες, καθόσον η απόφαση για τα σχολεία είχε προγραμματισθεί να ανακοινωθεί στις 18:00 το απόγευμα.

Επίσης

και η Εφαρμοστική Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων ή μονάδων φροντίδας των παιδιών και σε περίπτωση κατ’ οίκον περιορισμού του παιδιού, εξεδόθη την Πέμπτη 12.11.2020, πριν δηλαδή την ανακοίνωση των μέτρων για τα σχολεία, “προβλέποντας” τα μέτρα.

Δείτε
Λειτουργία Δημοσίου 13.11.2020: Αδειες Ειδικού Σκοπού-Αλλαγή ωραρίου γονέων με τέκνα κλειστών σχολείων-Τηλεργασία
Αδεια ειδικού σκοπού-Διευκόλυνση γονέων: Εφαρμοστική Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας

__________________________

Τι θα γίνει αν κλείσουν λόγω κορονοϊού τα Δημοτικά
Στην εκπομπή “Αταίριαστοι” μίλησε την Πέμπτη 12.11.2020 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για την πιθανότητα να κλείσουν και τα Δημοτικά σχολεία εξαιτίας πανδημίας κορονοϊού, για το τι θα γίνει σε περίπτωση που κλείσουν και για τη διαδικασία της Τηλεκπαίδευσης.
Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

ΕΣΑμεΑ προς ΟΛΜΕ: Στιγματιστική η επιστολή για διενέργεια τεστ coνid19 στα σχολεία ΕΑΕ
Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ για προσλήψεις: Τι θα γίνει με την Παράλληλη-Επιστολή για τεστ covid
Τεστ κορονοϊού σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων: Το ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

 Πριν φύγετε

Εκδηλώσεις-Δράσεις Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ | Εγκύκλιος
Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ 13.11.2020: Τι συζητήθηκε-Δήλωση για τις εκλογές από αιρετό Νεκτάριο Κορδή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση