Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοινώσεις για Δημοτικά: Αύριο Σάββατο 14.11.2020-Δεν έχει καταλήξει ακόμη η επιτροπή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοινώσεις για Δημοτικά: Αύριο Σάββατο 14.11.2020-Δεν έχει καταλήξει ακόμη η επιτροπή- Σήμερα ανακοινώθηκαν 3.038 νέα κρούσματα, 38 θάνατοι και 336 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Ανακοινώσεις για Δημοτικά

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κο Νίκο Χαρδάλια και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ “Αττικόν” και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κα Βάνα Παπαευαγγέλου, ανακοινώθηκε πως η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως θα ανακοινώσει αύριο Σάββατο 14 Νοεμβρίου την απόφαση που θα παρθεί για τα Δημοτικά Σχολεία.

Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 14.11, καθόσον η Επιτροπή των ειδικών δεν έχει περατώσει ακόμα τη συνεδρίασή της επί του θέματος.

Τα 3 σενάρια που συζητώνται είναι:

Α. Να κλείσουν τα Δημοτικά στη Θεσσαλονίκη.

Β. Να κλείσουν τα Δημοτικά στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Γ. Να κλείσουν τα Δημοτικά σε όλη τη ώρα.

Οπως και νάχει ότι επιλεγεί δεν θα έχει να κάνει με επιδημιολογική έξαρση στα σχολεία, αλλά για λόγους αυξημένων μετακινήσεων γύρω από τα σχολεία.

Επίσης σήμερα ανακοινώθηκαν 3.038 νέα κρούσματα, 38 θάνατοι και 336 διασωληνωμένοι ασθενείς.

______________________

Λίγο νωρίτερα είχαμε τα εξής:
Πέτσας για κλείσιμο Δημοτικών

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να κλείσουν και τα Δημοτικά σχολεία στα πλαίσια της αντιμετώπισης του ισχυρού δεύτερου κύματος της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα μας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Στυλ. Πέτσας είπε πως “Είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα”.

Μιλώντας στον Alpha ο κος Πέτσας ανέφερε πως το ενδεχόμενο να κλείσουν τα Δημοτικά σχολεία  εξετάζεται “για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία”.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

__________________________

Κικίλιας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα Δημοτικά αν τις επόμενες μέρες δεν μειωθούν τα κρούσματα

Εχθές, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη για την έξαρση της πανδημίας κορονοϊού και την προσπάθεια που καταβάλλεται να στηριχθεί το το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να αποσυμφορηθούν οι ΜΕΘ για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περιστατικά κορονοϊού-Covid19.

Εκεί ανέφερε πως ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν τα Δημοτικά σχολεία αν τις επόμενες μέρες δεν μειωθούν τα κρούσματα.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

__________________________

Τι θα γίνει αν κλείσουν λόγω κορονοϊού τα Δημοτικά
Στην εκπομπή “Αταίριαστοι” μίλησε την Πέμπτη 12.11.2020 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για την πιθανότητα να κλείσουν και τα Δημοτικά σχολεία εξαιτίας πανδημίας κορονοϊού, για το τι θα γίνει σε περίπτωση που κλείσουν και για τη διαδικασία της Τηλεκπαίδευσης.
Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε σχετικά

Λειτουργία Δημοσίου 13.11.2020: Αδειες Ειδικού Σκοπού-Αλλαγή ωραρίου γονέων με τέκνα κλειστών σχολείων-Τηλεργασία

Δείτε επίσης

Αδεια ειδικού σκοπού-Διευκόλυνση γονέων: Εφαρμοστική Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας
Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ για προσλήψεις: Τι θα γίνει με την Παράλληλη-Επιστολή για τεστ covid
Τεστ κορονοϊού σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων: Το ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός
Ματαίωση πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ λόγω κορονοϊού: Πιθανή διεξαγωγή εξετάσεων αρχές 2021

 Πριν φύγετε

Εκδηλώσεις-Δράσεις Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ | Εγκύκλιος
Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ 13.11.2020: Τι συζητήθηκε-Δήλωση για τις εκλογές από αιρετό Νεκτάριο Κορδή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Βασίλης Βούγιας

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση