Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοινώσεις Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων αύριο Τετάρτη 29.04.2020 στις 6μμ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοινώσεις Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων αύριο Τετάρτη 29.04.2020 στις 18:00 :  Στη διάρκεια της Ενημέρωσης Χαρδαλιά-Τσιόδρα.

Ανακοινώσεις Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων

Σύμφωνα με αναφορά στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 στις 12 το μεσημέρι και όπως είχαμε ενημερώσει και εχθές, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως θα ανακοινώσει αύριο Τετάρτη 29.04.2020, τις λεπτομέρειες της επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών Δομών.

Η Ανακοίνωση θα γίνει κατά τη διάρκεια της συνήθους ενημέρωσης για τον κορονοϊό στις 18:00, μαζί με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σήμερα στις 18:00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το περίγραμμα του σχεδίου της άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί εξ αιτίας της πανδημίας κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα και αναφορικά με τις λεπτομέρειες του σχεδίου ανοίγματος των σχολείων η αρχή θα γίνει με την Γ Λυκείου, πιθανά στις 11 Μαίου, λαμβάνοντας βεβαίως όλα τα προστατευτικά μέτρα και ακολούθως η κατάσταση θα συνεκτιμάται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Προβληματισμός για τις ημερομηνίες

Ετσι δεν ξέρουμε ακόμη αν θα ανακοινωθούν τελικά  ημερομηνίες ανοίγματος και των άλλων βαθμίδων, υπολοίπων τάξεων Λυκείου, Γυμνασίων, Δημοτικών.

Πανελλαδικές

Για τις Πανελλαδικές γνωρίζουμε πως θα διεξαχθούν εντός του Ιουνίου με το πέρας αυτών να οριοθετείται περί τα μέσα Ιουλίου.

Διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ να τονίσουμε πως ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού χαρακτηρίζει την απόφαση για τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων αναμφίβολα επιβεβλημένη, η οποία συντέλεσε καθοριστικά στην επιτυχημένη μέχρι στιγμής υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα, επισημαίνει πως η έναρξη των σχολείων για μόλις ένα μήνα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, αποτελεί αχρείαστο ρίσκο που δεν πρέπει να αναληφθεί.

Δείτε επίσης

Ενημέρωση Τσιόδρα: Ναι στο άνοιγμα των σχολείων σταδιακά και με μέτρα-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
Τσακρής: Δεν υπάρχουν προαποφασισμένες ημερομηνίες ανοίγματος σχολείων-Προεργασία για Σεπτέμβριο
ΣΥΡΙΖΑ για σχολεία: Ρίσκο αχρείαστο η ολιγοήμερη επανέναρξη των σχολείων
Πέτσας για σχολεία: Ανοίγουν σταδιακά και με χρονική απόσταση οι βαθμίδες-Αύριο η ανακοίνωση σχεδίου
Καθηγητής Σύψας: Εκατομμύρια λεπτομέρειες για να γυρίσουν οι μαθητές στα σχολεία με ασφάλεια
Γώγος-Κοτανίδου: Δεν είναι απαραίτητο να ανοίξουν Δημοτικά και Γυμνάσια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση