Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοινώσεις Κεραμέως: Προαγωγικές εξετάσεις-παράταση σχολικής χρονιάς-άνοιγμα σχολείων, σήμερα στις 11:00

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ανακοινώσεις Κεραμέως: Προαγωγικές εξετάσεις-παράταση σχολικής χρονιάς-άνοιγμα σχολείων σήμερα 22.04 στις 11:00 – Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.
Ανακοινώσεις Κεραμέως: Προαγωγικές
Στις 11:00 σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου θα προβεί σε ανακοινώσεις για τις Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και την παράταση της σχολικής χρονιάς.
Μαζί της θα έχει
την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κο Αλέξανδρο Κόπτση.
UPDATE
Δείτε τι ανακοίνωσε ΕΔΩ
Οπως φημολογείται κατόπιν εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)

προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία αναμένεται να γίνει αποδεκτή, οι Προαγωγικές εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν με συνέπεια να μην εφαρμοστεί για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων.

Για την παράταση του σχολικού έτους,

από τη στιγμή που θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια, αυτή θα είναι έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 για την Πρωτοβάθμια και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

οι πιθανές ημερομηνίες έναρξης είναι η 14η και η 15η Ιουνίου 2021.

Μήνυμα Πρωθυπουργού

Εχθές, Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου περιέγραψε τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού, τα οποία θα ισχύσουν ενόψει των εορτών του Πάσχα και την κλιμακωτή χαλάρωση αυτών από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Δια ζώσης επαναλειτουργία των Δημοτικών και Γυμνασίων την 10η Μαΐου 2021

Αναφορικά με την δια ζώσης επαναλειτουργία των Δημοτικών και Γυμνασίων της χώρας ανακοίνωσε πως

“Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι Γυμνάσια και Δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες”.

Δείτε επίσης

Δημόσιο-Εφαρμογή υποχρεωτικού self test σε υπαλλήλους-Περικοπή αποδοχών όταν δεν γίνεται | ΦΕΚ
Εκπαιδευτικοί-εμβόλιο: Από 21.04 μπορούν να κλείσουν ραντεβού ανεξαρτήτως ηλικίας
Κατατέθηκε Τροπολογία: Αριθμός εισακτέων ΑΕΙ-Πρακτικές ασκήσεις-Πρυτανικά συμβούλια
ΣΥΡΙΖΑ: Αύξηση κρουσμάτων 33,4% της ομάδας 0-17 ετών-Ολοστρόγγυλο μηδενικό η πολιτική της κυβέρνησης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση