Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοινώσεις παρατάξεων ΟΛΜΕ με αλληλοκατηγορίες για την απόφαση λήξης της απεργίας αποχής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοινώσεις παρατάξεων ΟΛΜΕ με αλληλοκατηγορίες για την απόφαση λήξης της απεργίας αποχής και τη συνέχιση του αγώνα κατά της αξιολόγησης με άλλους τρόπους.

Ανακοινώσεις κοινοποίησαν αναφορικά με την Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων ΕΛΜΕ της 16ης Οκτωβρίου 2021, να σταματήσει η απεργία αποχή και να συνεχιστεί ο αγώνας κατά της αξιολόγησης με άλλους τρόπους:

  • Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ) – ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ
  • Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΔΑΚΕ) Καθηγητών Δ.Ε. – ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ
  • Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) – ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ
  • Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε. – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
  • Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Δείτε
Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΟΛΜΕ

δια των ανακοινώσεων τους τοποθετούνται επί της Απόφασης της Γ.Σ των Προέδρων της ΕΛΜΕ, ανταλλάσσοντας κατηγορίες με αρκετά επιθετικό ύφος.

Στην Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων Δ.Ε αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Με πολιτική απόφαση των συνδικαλιστικών δυνάμεων των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ, που υπαγορεύτηκε
ευθέως από τους πολιτικούς τους φορείς, την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ,
έκλεισε βάναυσα η απεργία – αποχή,
παρά την εκφρασμένη βούληση του κλάδου όπως
αποτυπώθηκε στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων
, αφήνοντας μετέωρους δεκάδες χιλιάδες
εκπαιδευτικούς και το μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης”.

Ζητούν δε:

“Να πραγματοποιηθούν τώρα έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ, αποφασίζοντας τη συνέχιση της απεργίας – αποχής! – Να πραγματοποιηθεί άμεσα νέα Γενική Συνέλευση των Προέδρων το αργότερο ως το Σάββατο 23 Οκτώβρη! – Να συντονίσουν τη δράση τους οι ΕΛΜΕ, ενισχύοντας το μέτωπο της απεργίας – αποχής! – Ανυποχώρητα και αταλάντευτα να συνεχίσουμε τη μάχη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου!”.

_____________

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών αναφέρουν

“Ένα dejavu από το 2013 βιώσαμε στη συνέλευση προέδρων της ΟΛΜΕ. Ενώ κατά τις τοποθετήσεις των προέδρων προέκυπτε ένα ποσοστό γύρω στο 67% συνέχισης της απεργίας – αποχής, κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας το ποσοστό αυτό έπεσε στο 55%, μένοντας κάτω από το όριο των 2/3 που απαιτείται για να παρθεί απόφαση”.

“Το πραξικόπημα της αλλαγής στάσης κάποιων προέδρων έγινε με τις ευλογίες και την καθοδήγηση του προεδρείου της ΟΛΜΕ / ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ, οι οποίες απέδειξαν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας τους”.

Για τις επόμενες μέρες προτείνουν

“- ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τις ημέρες που θα γίνουν σύλλογοι αξιολόγησης – ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ που θα αποφασίσουν να συνεχιστεί ο αγώνας από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Νέα Συνέλευση των προέδρων στις 23/10”.

_____________

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών τονίζει μεταξύ άλλων

“Στη Γενική Συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ (Σάββατο 16/10) υπήρξαν διαφοροποιήσεις σε πολλές ΕΛΜΕ , οι οποίες δείχνουν την αγανάκτηση αλλά και τη διάθεση του κλάδου να παλέψει.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, 54% τόσο επί των ΕΛΜΕ, όσο και επί των αντιπροσώπων του συνεδρίου , για επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής, κόντρα στην πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ . είναι ελπιδοφόρο, δείχνει τον δρόμο για το πώς πρέπει να κινηθεί το κίνημα απέναντι σε αυτές τις ηγεσίες.

Το γεγονός ότι αναγκάστηκαν 7 εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ να νοθεύσουν την απόφαση του σωματείου τους, προκειμένου να μη συνεχιστεί ο αγώνας , είναι όνειδος τόσο για τους ίδιους όσο και τις παρατάξεις που εκπροσωπούν , αλλά ταυτόχρονα δείχνουν και την απόφαση αυτών των δυνάμεων να υπηρετήσουν την κυβερνητική πολιτική με κάθε κόστος”.

“Η στάση των παρατάξεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ ήταν γνωστή.

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών είχε δημόσια ταχθεί ενάντια στην απεργία – αποχή, το ίδιο και η ΔΗ.ΣΥ. στη Πρωτοβάθμια.

Παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ , γίνεται φανερό ότι οι συγκριμένες δυνάμεις δε θέλουν και δεν μπορούν να τραβήξουν έναν αγώνα πέρα από όρια που θέτει η ίδια η κυβέρνηση, το κράτος και οι μηχανισμοί του.

Ιδιαίτερες ευθύνες έχουν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Χωρίς τη δική τους ψήφο δεν θα μπορούσε να σταματήσει η απεργία – αποχή”.

“Καλούμε κάθε αγωνιστή και ριζοσπάστη εκπαιδευτικό, κάθε απεργό και κάθε συνάδελφο που έδωσε την μάχη στο σχολείο του, να προβληματιστεί από την στάση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ.

Η επιλογή τους στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και η συγκεκριμένη τακτική που ακολούθησαν σε μια κρίσιμη στιγμή, κομβική για την πορεία των κινητοποιήσεων δεν είναι συγκυριακή. Δεν έγινε κάτω από την πίεση των εξελίξεων. Δεν είναι απλά μια επανάληψη του 2014 , όπως υποστηρίζουν”.

_____________

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ) τοποθετήθηκαν απαντώντας ως εξής:

“Η προβοκάτσια που επιχειρούν κάποιοι και η συκοφαντική δυσφήμηση των μελών μας για δήθεν αντικαταστατικές ενέργειες που ανέτρεψαν τη βούληση του κλάδου, ξεπερνούν τα όρια της χυδαιότητας”

“Επί της ουσίας οι εναλλακτικές προτάσεις που υπήρχαν ήταν είτε η επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής, είτε η συμπόρευσή μας με τη ΔΟΕ για μπλοκάρισμα της αξιολόγησης εκ των έσω, με την κατάθεση κοινών κειμένων από όλα τα σχολεία στην πλατφόρμα του ΙΕΠ.

Οι ΣΥΝΕΚ τάχθηκαν με την δεύτερη εναλλακτική πρώτον γιατί θεωρούμε την συμπόρευση με τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες βασικό συστατικό της επιτυχίας του αγώνα, όπως αποδείχτηκε άλλωστε με τις έως τώρα κινήσεις μας, και δεύτερον γιατί για την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής ισχύουν τα εξής:

Παράνομη επαναπροκήρυξη μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, θα σήμαινε ότι οι απεργοί σε μία τέτοια περίπτωση πέρα από τις πειθαρχικές κυρώσεις του άρθρου 56 του ν. 4823/21 και του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα θα είχαν πλέον και ποινικές ευθύνες.

Νόμιμη επαναπροκήρυξη σημαίνει επί της ουσίας πλήρης συμμόρφωση στον αντιεργατικό νόμο Χατζηδάκη”.

_____________

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΔΑΚΕ) Καθηγητών Δ.Ε. τοποθετείται μεταξύ άλλων ως εξής:

“Πέραν του γεγονότος, ότι σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο απαγορεύεται να συνεχιστεί απεργία που έχει κηρυχτεί παράνομη από τα δικαστήρια, ή να επαναπροκηρυχθεί απεργία με τα ίδια αιτήματα με προηγούμενη, που έχει κηρυχτεί παράνομη, είναι απολύτως σαφές ότι πρόκειται για τέσσερις διαφορετικές προτάσεις.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ οι Πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ έχουν υποχρέωση να ψηφίσουν μόνο την πρόταση που πλειοψήφισε στην ΕΛΜΕ τους. Αυτήν την τακτική ακριβώς ακολούθησαν όλοι οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ που πρόσκεινται πολιτικά στη ΔΑΚΕ.

Αντίθετα, Πρόεδροι των ΕΛΜΕ που πρόσκεινται στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, προέβησαν σε σωρεία καταστατικών παραβάσεων, προκειμένου να περάσει πάση θυσία η θέση για απεργία-αποχή από την αυτοαξιολόγηση κάθε απόχρωσης, καθ’ υπέρβασιν της εντολής που είχαν.

Και ύστερα, έχουν το θράσος να καταγγέλλουν Προέδρους ΕΛΜΕ, προσκείμενους στη ΔΑΚΕ, που έπραξαν το καθήκον τους, σύμφωνα με όσα επιτάσσει το καταστατικό της Ομοσπονδίας”.

Δείτε επίσης

ΔΟΕ-αξιολόγηση σχολικής μονάδας: Τα πρώτα βήματα μετά την απόφαση του Εφετείου
Ανάλυση απόφασης Εφετείου για απεργία αποχή από την αξιολόγηση από τη Νομική Σύμβουλο ΑΔΕΔΥ
ΟΛΜΕ: Οχι καταχρηστική η απεργία αποχή, μόνο παράνομη-Διαφωνία με Υπουργείο
Υπουργείο Παιδείας: Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Εφετείο την απεργία των Ομοσπονδιών
Απόφαση Εφετείου-αξιολόγηση: Παράνομη η απεργία αποχή των εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Δείτε ακόμη

ΔΟΕ-Βήματα μετά τη μεγαλειώδη απεργία
Επιστολή ΔΟΕ προς γονείς για ένα σχολείο ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν

Πριν φύγετε

Ζέτα Μακρή-Παράλληλη στήριξη: 125% αύξηση στα αιτήματα από το 2016-17-Ειδική πρόσκληση για Σχολ. Νοσηλευτές
 Εγγραφο: ΚΕΔΑΣΥ-προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού αξίας 520.234,56 €
Εγκύκλιος: Αδειες δημοσίων υπαλλήλων-Μονίμων και ορισμένου χρόνου-Τι αλλάζει
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση