Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοινώσεις Πέτσα: Κλειστά τα σχολεία έως 7 Ιανουαρίου 2021

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοινώσεις Πέτσα: Κλειστά τα σχολεία έως 7 Ιανουαρίου 2021 – Επίσης εστίαση, ψυχαγωγία και Δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, χιονοδρομικά κέντρα. 

Ανακοινώσεις Πέτσα

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Στέλιος Πέτσας προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Κυρίως αναφέρθηκε στους τομείς οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να παραμένουν υπό περιορισμό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφερόμενος στη δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων της χώρας, ανέφερε πως δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν μέχρι το τέλος των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Συγκεκριμένα

Κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 στις έξι το πρωί θα είναι: Σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία και Δικαστήρια.

Γιατί δεν επαναλειτουργούν τα σχολεία

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί επελέγη η μη επαναλειτουργία των σχολείων ο κος Πέτσας απάντησε πως για λίγες ημέρες μέχρι τις εορτές ήταν αχρείαστη η αναστάτωση και το ρίσκο που θα προξενούσε η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σχολεία Ειδικής Αγωγής

Οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης συνεχίζουν τη λειτουργία τους κανονικά, μιας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Πέτσας δεν ανέφερε κάτι σχετικό για τα ειδικά σχολεία.

Επίσης

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό απαγορεύονται.

Αναφορικά με τις εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο τα μέτρα θα επανεξεταστούν το επόμενο διάστημα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού σήμερα σε τηλεοπτικό δίκτυο

Το απόγευμα σήμερα θα παραχωρήσει συνέντευξη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό δίκτυο ώστε να αναλυθούν περαιτέρω όσα ανακοινώθηκαν σήμερα, από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Πέτσα

Δείτε τις ανακοινώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Δείτε επίσης

Νέο ΦΕΚ παράτασης περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού: Από 7 έως 14.12.2020

Δείτε ακόμη

Συζήτηση στη Βουλή για το ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου: Ζητάει βοήθεια απέναντι στον κορονοϊό
Συνέχιση λειτουργίας ειδικών σχολείων με ποια μέτρα και ποια σταθμά; Επιστολή 1.369 εργαζομένων
Παράσταση διαμαρτυρίας ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας στις 9.12 για τα ειδικά σχολεία
Ειδικά σχολεία Κεντρικής Μακεδονίας: Να κλείσουν και να ανοίξουν με μέτρα ασφαλείας 8 Γενάρη | Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Περιφ. Κ. Μακεδονίας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση