Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά: Παράταση lockdown στην Αττική-Περιοχές πολύ αυξημένου και αυξημένου κινδύνου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά: Παράταση lockdown στην Αττική-Περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου και αυξημένου κινδύνου – Η τοποθέτηση της Β. Παπαευαγγέλου.

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Η Ενημέρωση για τον κορονοϊό – της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2021 – από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου είπε:
  • Συνολικά 1.790 κρούσματα έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 ο ΕΟΔΥ. Από αυτά τα 790 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 150 στη Θεσσαλονίκη και τα 122 στην Αχαΐα.
  • Το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Εχουμε αυξητική τάση της διασποράς του ιού.
  • Είχαμε πολλές μικρές πυρκαγιές και παρατηρούνται πολλές μικρές συρροές κρουσμάτων από συγκεντρώσεις σε σπίτια και εργασιακούς χώρους.
  • Δεν παρατηρήθηκε η μείωση του επιδημιολογικού φορτίου που περιμέναμε. Σε αυτό συμβάλλουν εκτός από τον κακό καιρό που επικράτησε και τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.
  • Αυτό το lockdown δεν μπορεί να αποδώσει όπως την περασμένη Άνοιξη.
  • Σε όλο τον κόσμο ο κόσμος έχει κουραστεί πρέπει να βρεθούν έξυπνες λύσεις για να φτάσουμε έως την πολυπόθητη ανοσία της κοινότητας.
  • Ενθαρρυντικά τα νέα από το Ισραήλ το οποίο επιστρέφει στην κανονικότητα μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς.
  • Στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου εργάζεται, έγινε εισαγωγή υπερηλίκων οι οποίοι νόσησαν ελαφρά γιατί είχαν εμβολιαστεί. Κανείς απ αυτούς δεν διασωληνώθηκε.

_________________________

O Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:
Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου – “κόκκινο”, εντάσσονται

Λευκάδα εκτός από το Μεγανήσι, Θεσπρωτία, Σύρος, Σάμος, Άρτα, Διδυμότειχο, Δήμος Λοκρών, Δήμος Αμφιλοχίας, Π.Ε Ηρακλείου, Π.Ε Κορινθίας.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου – “βαθύ κόκκινο”

Παραμένει η Αττική, οι Δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης και οι Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας (πλην Σκύρου), Αχαΐας, Αρκαδίας.

Προβληματίζει ο Πειραιάς και ο Δυτικός Τομέας Αθηνών.

Ο Δήμος Μυκόνου βγαίνει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και μπαίνει στο επίπεδο επιτήρησης, μιας και υπάρχει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα του νησιού, όπου υπάρχουν 3 ενεργά κρούσματα, όταν στις 3 Φεβρουαρίου είχαν φτάσει τα 53.

Επίσης ανέφερε πως
  • Από την Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021 οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με νέες βεβαιώσεις ισχύος έως τις 8 Μαρτίου 2021.
  • Την Τσικνοπέμπτη είπε θα ισχύσει ότι και στις υπόλοιπες ημέρες.

Δείτε επίσης

Ανοιχτά ειδικά σχολεία: Οι λόγοι της απόφασης διά ζώσης λειτουργίας-6.809 οι προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ
Η απάντηση της Κομισιόν σε Ερώτηση για τη λειτουργία των ειδικών σχολείων στη χώρα μας
Μελέτη ΚΕΜΕΤΕ-Ειδικά σχολεία: Προβλήματα από τη λειτουργία των ΣΜΕΑΕ εν καιρώ πανδημίας

Δείτε ακόμη

Δημόσιο-νέα μέτρα: Πλάνο εργασιών-νέες βεβαιώσεις κίνησης-άδεια ειδικού σκοπού-ομάδες αυξημένου κινδύνου
 Εξώδικη καταγγελία-διαμαρτυρία προς ΕΑΠ και ΥΠΑΙΘ 59 φοιτητών για την πρακτική άσκηση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση