Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση ΑΠΘ για την έναρξη υποβολής αιτήσεων εισδοχής στις Φοιτητικές Εστίες για το 2020-21

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση ΑΠΘ: Η περίοδος υποβολής αιτήσεων εισδοχής στις Εστίες για τους πρωτοετείς φοιτητές του ΑΠΘ ξεκινά το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020.

Ανακοίνωση ΑΠΘ

Στις 29-08-2020 ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων εισδοχής στις Εστίες, για τους πρωτοετείς φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Οι αιτήσεις υποβάλλονται:

  • είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο της Επιμελητείας Α ΦΕΘ, στο ισόγειο του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Στίλπωνος Κυριακίδη 17, έναντι της κλινικής “Κυανός Σταυρός”, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο 2310 210 314 και με αυστηρή τήρηση των μέσων ατομικής προστασίας (τήρηση αποστάσεων – μάσκα – απολύμανση χεριών)
  • είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση “Γραμματεία Α΄Φοιτητικής Εστίας, Στίλπωνος Κυριακίδη 17, Σαράντα Εκκλησιές Θεσσαλονίκης, ΤΚ 54636”, και εν συνεχεία την επισήμανση “Περιέχει αίτηση εισδοχής για την ΦΕΘ”.

Διευκρινήσεις

Το δικαιολογητικό βεβαίωση σπουδών εκδίδεται από τη Γραμματεία του εκάστοτε Τμήματος Σχολής μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής στο ΑΠΘ. Προσωρινά και μέχρι να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας θα υποβάλλετε αντ’ αυτού εκτυπωμένη τη σελίδα των αποτελεσμάτων επιτυχίας από το site του Υπουργείου Παιδείας.

Διάρκεια

Η περίοδος εισδοχών κάθε ακαδημαϊκού έτους διαρκεί έως τις 30 Απριλίου. Έως τότε κάθε φορά που κενώνονται θέσεις μετά από ορκωμοσίες, γίνεται εκ νέου επιλογή των αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα έγκρισης, στη βάση των πινάκων σειράς κατάταξης ανά κατηγορία, οι οποίοι μεταβάλλονται με κάθε νέα αίτηση που υποβάλλεται.

Την 1η Μαΐου οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ακυρώνονται και όσοι δεν έχει καταστεί δυνατόν να εισαχθούν μπορούν να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση, από 15 Μαΐου και μετά, ως φοιτητές παλαιών ετών.

Στις αναρτήσεις των αποτελεσμάτων έχουν γίνει δεκτοί όσοι αναγράφονται σε πίνακα εισδοχών. Οι πίνακες σειράς κατάταξης δεν αποτελούν πίνακες εισδοχών και αναρτώνται για να πληροφορούνται οι αιτούντες τη σειρά στην οποία κατατάχθηκαν κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία συνεδρίασης της επιτροπής. Οι πίνακες σειράς κατάταξης είναι διαρκώς μεταβαλλόμενοι με κάθε νέα αίτηση που υποβάλλεται.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων φέτος λόγω κορωνοϊού θα παραμείνει ανοιχτή καθ’ όλο το έτος.

Ποιοι έχουν δικαίωμα στέγασης

Δικαίωμα στέγασης έχουν οι φοιτητές προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Η παραμονή των δικαιούχων στις εστίες διαρκεί όσο τα έτη σπουδών του σχετικού τμήματος συν δύο έτη (ν+2). Οι εστίες στεγάζουν και αλλοδαπούς φοιτητές (προπτυχιακούς υπότροφους και μη υπότροφους) καθώς και μεταπτυχιακούς – υποψήφιους διαδακτορικούς, ερευνητές καθηγητές προσκεκλημένους Α.Π.Θ. και προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βρείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του ΑΠΘ.

Δείτε επίσης

Βάσεις Πανελλαδικών 2020: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα-Μήνυμα Υπουργού Ν. Κεραμέως

Στατιστικά μορίων πανελλαδικών εξετάσεων 2020 ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Κοινή δήλωση Νίκου Φίλη και Μερόπης Τζούφη για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Εισιτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση