Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση ΑΣΕ: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του Υπ. Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση ΑΣΕ: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς στην Ειδική και στη Γενική, προσλήψεις αναπληρωτών.

Ανακοίνωση ΑΣΕ: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του Υπ. Παιδείας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), σχετικά με τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου παιδείας και Θρησκευμάτων την Τρίτη 23/07/2019.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση η συνάντηση η θεματολογία η καθορισθείσα από την Ηγεσία του Υπουργείου, αφορούσε στην εφαρμογή του εξεταστικού συστήματος πάνω σε 3 κομβικά σημεία:

 • Εξορθολογισμός της ύλης.
 • Συνεξέταση Ν. Γλώσσας και Ν. Λογοτεχνίας.
 • «κόκκινες» και «πράσινες» σχολές.

Για τα συνολικά θέματα, η Υπουργός δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση για εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με την ΟΛΜΕ.

Παρόλα αυτά

Με παρέμβαση της ΑΣΕ, όπως διαβάζουμε στην Ανακοίνωση, συζητήθηκαν πέντε (5) θέματα:

Διορισμοί στη Γενική και Ειδική Αγωγή

 • Για την Ειδική οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή θα προχωρήσουν μέσα στο φθινόπωρο.
 • Για τη Γενική πρώτα θα καθοριστούν αυστηρά οι ανάγκες σε προσωπικό και μετά θα υπάρξει συζήτηση για διορισμούς λόγω του ότι οι διορισμοί αυτοί δεν αντιστοιχούν ούτε σε συγκεκριμένες ειδικότητες, ούτε σε συγκεκριμένες θέσεις, όπως δήλωσε η Υφυπουργός κα Σ. Ζαχαράκη.

Σύστημα φετινών προσλήψεων αναπληρωτών

 • Η ΑΣΕ επισήμανε πως αν πάμε με τους περσινούς πίνακες, θα αποκλειστούν συνάδελφοι οι οποίοι είτε πέρυσι δεν έκαναν αίτηση είτε αποφοίτησαν τη φετινή χρονιά.
 • Δεν προλαβαίνει να «τρέξει» το σύστημα με τον καινούργιο νόμο, αλλά δεν έχει παρθεί απόφαση για το αν θα ανοίξει το σύστημα ΟΠΣΥΔ ώστε να ανανεωθούν οι (Παλιοί) Πίνακες.

Αριθμός αναπληρωτών που θα προσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά

 • Οι προσλήψεις θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι όπως ανέφερε η Υφυπουργός Παιδείας.

Καλύψη κενών από την αρχή της σχολικής χρονιάς

 • Η Υφυπουργός, κατά την ΑΣΕ, απάντησε με “γενικόλογη διατύπωση που έχουν κάνει όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί”, ότι οι καθηγητές θα είναι στις θέσεις τους από την πρώτη ημέρα.
 • Οταν ετέθη το ζήτημα αν το Υπουργείο είναι διατεθειμένο να προβεί σε προσλήψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των αναπληρωτών σε μία φάση, δεν υπήρξε καμία δέσμευση.

Λειτουργία Ολιγομελών Τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕΛ και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ

 • Επισημάνθηκε ο κίνδυνος να μη λειτουργήσουν τμήματα προσανατολισμού και ειδικοτήτων όχι μόνο στην επαρχία αλλά και στα αστικά κέντρα με πολύ αρνητικές συνέπειες τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους συναδέλφους.

Δείτε ολόκληρη της Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ)

Δείτε ακόμη:

Χρονοδιάγραμμα – κατανομή διορισμών και προσλήψεις αναπληρωτών

Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Με Παλιούς ή Προσωρινούς Πίνακες ΑΣΕΠ οι αναπληρωτές – Τα 2 Σενάρια

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση