Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση ΠΑΣΑΔ: Προσλήψεις την επόμενη εβδομάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση ΠΑΣΑΔ: Προσλήψεις την επόμενη εβδομάδα – Προσωρινοί Πίνακες 3ΕΑ – Αδεια γυναικολογικού ελέγχου – Μετακινήσεις εορτών – Διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση.

Ανακοίνωση ΠΑΣΑΔ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ), με την οποία ενημερώνει πως:

  • Την εβδομάδα που έρχεται θα έχουμε προσλήψεις ΖΕΠ και θα ζητηθούν κενά για προσλήψεις στη θέση όσων δεν ανέλαβαν υπηρεσία.
  • Εως το αργότερο στις 10/12 θα έχουμε Προσωρινούς Πίνακες της 3ΕΑ
  • Εγινε παρέμβαση για να ισχύει η άδεια γυναικολογικού ελέγχου και για αναπληρώτυριες
  • Αναμένεται η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας στην πρόταση για τις μετακινήσεις της εορταστικής περιόδου
  • Προετοιμάζει το Υπουργείο προετοιμάζει τα επόμενα βήματα για διορισμούς στη Γενική εκπαίδευση

Δείτε αναλυτικά την Ανακοίνωση

ΠΑΣΑΔ ενημερωτικό 14/11/2019

ΖΕΠ

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις περίπου 300 ΠΕ 70 σε ΤΥ στα τμήματα που είχαν ιδρυθεί αλλά και σε νέα που θα υπάρχουν στο ΦΕΚ το οποίο περιμένουμε να εκδοθεί.

Προσλήψεις αναπληρωτών

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα επίσης, εκτιμούμε πως θα ζητηθούν τα κενά προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες συμπληρωματικές προσλήψεις στη θέση όσων δεν ανέλαβαν.

Με αφορμή τώρα την “επιδημία” της άρνησης της πρόσληψης αλλά και προσφάτως των (αρκετών) παραιτήσεων, που είναι απότοκο του νόμου Γαβρόγλου (και που η πρόβλεψή μας είναι πως θα επιδεινωθεί με την πλήρη εφαρμογή του στην Ειδική), ενημερώσαμε πως καμία από τις λύσεις απ’ όσες ακούγονται πως διερευνά το Υπουργείο δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα.

Μια και μόνη λύση υπάρχει κι αυτή είναι η αύξηση της μοριοδότησης της προϋπηρεσίας καθιστώντας την έτσι ισχυρό κίνητρο στελέχωσης όλων των σχολικών μονάδων, δυσπρόσιτων και μη.

Μόνιμοι διορισμοί στη Ειδική

Έως το αργότερο στις 10/12 εκτιμά το Υπουργείο πως θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες της 3 ΕΑ οπότε, όπως έχουμε γράψει, οι μόνιμοι διορισμοί (της 3 ΕΑ) μεταφέρονται για το επόμενο έτος Γενάρη ή Φλεβάρη.

Άδεια για ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο

Παρέμβαση έγινε στην πολιτική ηγεσία ετσι ώστε και οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί να περιλαμβάνονται στη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει ο υπουργός Εσωτερικών και η οποία θα έχει ισχύ από την πρώτη του νέου έτους και θα αναφέρει:

α) «Στις υπαλλήλους χορηγείται κατόπιν βεβαίωσης του θεράποντος ιατρού μία (1) ημέρα άδεια το έτος με αποδοχές προκειμένου να υποβληθούν σε ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο».

β) Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της ρύθμισης του προηγούμενου εδαφίου ορίζεται η 1η Ιανουαρίου 2020».

Μετακινήσεις την εορταστική περίοδο

Το θέμα της μείωσης του κόστους των εισιτηρίων την εορταστική περίοδο (κι όχι μόνο) σε όλα τα μέσα για τους αναπληρωτές, τέθηκε εκ νέου και περιμένουμε την επίσημη απάντηση της πολιτικής ηγεσίας στην πρόταση που έχει κατατεθεί από εμάς.

Μόνιμοι διορισμοί στην Γενική

Εκτίμησή μας είναι πως το Υπουργείο , ασχέτως με τα όσα διαδίδει για το 2020, προετοιμάζει τα επόμενα βήματα για διορισμούς χωρίς αυτό να σημαίνει πως πέρα απ’ τον αριθμό έχει οριστικοποιηθεί ο τρόπος που αυτοί θα γίνουν.

Ως εκ τούτου, χωρίς να έχουμε υποχωρήσει βήμα από τις θέσεις μας που είναι και απόφαση Γ.Σ. του Συλλόγου, παραμένουμε φειδωλοί στις ανακοινώσεις μας μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που έχουμε ζητήσει και που πιστεύουμε πως σαφώς θα είναι πιο ουσιαστική της πρώτης, αφού πλέον δε θα υπάρχει η δικαιολογία του νεοτοποθετηθέντος και η εξ αυτού του γεγονότος η δικαιολογημένη άγνοια.

ΠΑΣΑΔ

Δείτε επίσης

Τροπολογία Οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ενταξης: Κατατέθηκε στη Βουλή-Διάταξη και Αιτιολογική Εκθεση
Οργανικές θέσεις στα Τμήματα Ενταξης: Ανάλυση της Τροπολογίας
Αποχώρηση ΟΛΜΕ από συνάντηση με πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ: Απουσίαζαν Υπουργός και Υφυπουργός

_______________________

Δείτε ακόμη

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με ΑΣΕΠ: Τι συζητήθηκε
Ενημέρωση ΑΣΕΠ: Προκηρύξεις 1ΕΑ-2ΕΑ-3ΕΑ-4ΕΑ-5ΕΑ – Χρονοδιαγράμματα
Πόσες είναι οι ΣΜΕΑΕ και τα Τμήματα Ενταξης: Αριθμοί μαθητών | Πίνακες

  ____________________

Προσλήψεις αναπληρωτών τριετίας στην Ειδική Αγωγή: Επίσημα στοιχεία Υπουργείου Παιδείας
Αριθμοί μονίμων σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ: Εκπαιδευτικοί Α/θμιας-Β/θμιας-ΕΕΠ-ΕΒΠ
Σχέδιο κατανομής 4500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή: Με επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ

  ____________________

Πριν φύγετε

 Ολες οι έως σήμερα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ για το 2019-20
Οδηγίες για Εφημερίες: Εγκύκλιος Υφυπουργού Παιδείας για αυστηρή τήρηση και ορθή εφαρμογή
Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση