Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση ΠΕΑΔ: Εκδοση Προκήρυξης για Γενική μόλις ολοκληρωθεί η της Ειδικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση ΠΕΑΔ: Εκδοση Προκήρυξης για τη Γενική μόλις ολοκληρωθεί η της Ειδικής, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας.

Ανακοίνωση ΠΕΑΔ

Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας

Μετά από επικοινωνία που είχε σήμερα η ΠΕΑΔ με το υπουργείο μεταφέρει προς ενημέρωση των συναδέλφων τα ακόλουθα:

1. Αναφορικά με το αν και πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις προσλήψεις αναπληρωτών του επόμενου σχολ. έτους (υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου ενεργοποιούταν η πλατφόρμα στο OPSYD), μας γνωστοποιήθηκε ότι η διαδικασία αυτή από φέτος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υλοποίηση του ν.4589/2019, δηλαδή με την κατάρτιση νέων πινάκων.

2. Ο προγραμματισμός του Υπουργείου παραμένει ως είχε, δηλαδή κατάρτιση και ανακοίνωση των πινάκων από τους οποίους θα προσληφθούν οι αναπληρωτές του σχολ. έτους 2019-2020 και θα διοριστούν (Σεπτέμβριος 2020) μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην γενική αγωγή. Για τον σκοπό αυτό μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα προκήρυξη για την ειδική, το υπουργείο θα προχωρήσει στην έκδοση της προκήρυξης στην γενική.

3. Καλούνται συνεπώς οι συνάδελφοι να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου.

4. Σε ερώτησή μας αν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν τα ανωτέρω πήραμε την απάντηση ότι θα ολοκληρωθούν καθώς πρέπει να εφαρμοστεί το νέο σύστημα.

Ως ΠΕΑΔ έχουμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας για τα χρονοδιαγράμματα δεδομένου του όγκου των διαδικασιών που πρέπει να υλοποιηθούν.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε το Υπουργείο σεβόμενο την αγωνία τους να ενημερώσει αναλυτικά τους χιλιάδες συναδέλφους για την πορεία υλοποίησης του 4589/2019.

Η ΠΕΑΔ θα επανέλθει με επικαιροποιημένη ανακοίνωση όταν θα έχει εξασφαλίσει εγκυρότερη ενημέρωση όπως αναφέρει η ίδια στην ανακοίνωσή της.

Δείτε επίσης:

Προκήρυξη ΕΕΠ και ΕΒΠ: ΦΕΚ με τη διαδικασία αιτήσεων για διορισμό

ΕΕΠ – ΕΒΠ αιτήσεις: Πρόσκληση για υποβολή δικαιολογητικών στις ΠΔΕ – Από 08/05 έως 07/06/2019

Υποβολή δικαιολογητικών εκπ/κών για διορισμούς: Από 2 έως 30 Μαΐου στις Δ/νσεις Εκπ/σης – Προκήρυξη ΑΣΕΠ

Αιτήσεις διορισμών: Διευκρινήσεις σχετικά με τις αιτήσεις για ένταξη σε Πίνακες ΑΣΕΠ – Μέρος Α

Διορισμοί στην Ειδική Αγωγή: 31 Ερωτήσεις και Απαντήσεις σχετικά με την κατάθεση αιτήσεων

Διευθύνσεις και τηλέφωνα όλων των ΠΔΕ – ΔΠΕ – ΔΔΕ της χώρας

 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση