Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση ΠΕΑΔ: Κίνδυνος να μείνουν τα σχολεία χωρίς αναπληρωτές το Σεπτέμβριο λόγω πολιτικών εξελίξεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση ΠΕΑΔ: Τον κίνδυνο να μείνουν τα σχολεία χωρίς αναπληρωτές το Σεπτέμβριο λόγω πολιτικών εξελίξεων, επισημαίνει η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας.

Ανακοίνωση ΠΕΑΔ: Κίνδυνος να μείνουν τα σχολεία χωρίς αναπληρωτές το Σεπτέμβριο λόγω πολιτικών εξελίξεων

Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν με άμεσο και δραματικό τρόπο τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς ελλοχεύει ο σοβαρότατος κίνδυνος να βρίσκονται τον Σεπτέμβριο οι μαθητές, τα θρανία και οι καρέκλες, τα σχολικά βιβλία, αλλά όχι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί!

Κι αυτό γιατί αν δεν τεθεί σε εφαρμογή ο νέος νόμος 4589/2019 ως προς την κατάρτιση των πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και λόγω της ακυρότητας των παλαιοτέρων πινάκων, κατόπιν των αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων του τόπου μας, θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο να ξαναβρεθούμε στη γνωστή κατάσταση του Σεπτεμβρίου του 2015, όπου αδυνατούσε το Υπουργείο Παιδείας να προσλάβει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, λόγω των συνεχών προσφυγών στα δικαστήρια, με τις γνωστές σε όλους αρνητικές συνέπειες.

Η γνωστή παθογένεια του συστήματος, που στηρίζεται όλο και περισσότερο στους αναπληρωτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν συμπληρώσει μια δεκαετία περιφοράς ανά την Ελλάδα, δημιουργεί προβλήματα, των οποίων η λύση δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται με κομματικά κριτήρια. Είναι ζήτημα ηθικό η προστασία αυτών των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, που έχουν διαλύσει την προσωπική τους ζωή, «μπαλώνοντας», υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες, τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Η ΠΕΑΔ ζητά τη δέσμευση όλων των κομμάτων για την άμεση και έγκαιρη εφαρμογή των νέων πινάκων, ώστε να παρακαμφθούν τα όποια νομικά πιθανά κωλύματα και οι πάντες να βρίσκονται στη θέση τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προς όφελος όλων και κυρίως των μαθητών.

Ας μείνει η Εκπαίδευση εκτός των κομματικών αντιπαραθέσεων. Το οφείλουμε στον τόπο και το μέλλον.

Δείτε επίσης:

Διαδικασία διορισμών ΕΑΕ: Τι γίνεται μετά την Προκήρυξη Εθνικών Εκλογών

Αριθμός Αιτήσεων 3ΕΑ/2019: 29.711 το πλήθος προτιμήσεων υποψηφίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ

Αιτήσεις στις Δ/νσεις για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ κλάδων ΤΕ01, ΤΕ02, ΤΕ16, ΔΕ01, από 27/05 έως 04/07/2019

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση