Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ για τη λήψη μέτρων κατά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ: “Να ληφθεί πρόνοια, ώστε να δίνεται στους φοιτητές εναλλακτικά η δυνατότητα εξέτασης με άλλο πρόσφορο τρόπο, όταν αυτό απαιτείται. Ο στόχος είναι να μην αποκλειστούν από τις εξετάσεις φοιτητές”.

Ανακοίνωση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών

“Η Πανεπιστημιακή Σύγκλητος, έχοντας υπόψη την από 4.8.2020 απόφασή της, σύμφωνα με την οποία η επαναληπτική εξεταστική θα διενεργηθεί με τον ίδιο τρόπο και με τη λήψη των ίδιων μέτρων που ακολουθήθηκαν κατά την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου, συζήτησε κατά τη σημερινή της (3/9/2020) συνεδρίαση διεξοδικά το θέμα της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου και των επιμέρους προβλημάτων που οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας δημιουργούν στην εξεταστική διαδικασία και αποφάσισε τα εξής:

– Οι διδάσκοντες επιλέγουν τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων τους (με φυσική παρουσία ή εξ αποστάσεως, προφορικά ή γραπτά), αλλά είναι επίσης σημαντικό, με βάση τις επιλογές αυτές, η κάθε ακαδημαϊκή μονάδα, με τα συλλογικά και μονοπρόσωπα όργανα που διαθέτει, να αντιμετωπίζει το ζήτημα συνολικά και συλλογικά σε πνεύμα συνεργασίας, ώστε να λαμβάνονται απρόσκοπτα όλες οι απαραίτητες αποφάσεις για την καλύτερη οργάνωση της εξεταστικής διαδικασίας σε επίπεδο Τμήματος και Σχολής.

Στόχος να μην αποκλειστούν οι φοιτητές

– Να ληφθεί πρόνοια, ώστε να δίνεται στους φοιτητές εναλλακτικά η δυνατότητα εξέτασης με άλλο πρόσφορο τρόπο, όταν αυτό απαιτείται. Ο στόχος είναι να μην αποκλειστούν από τις εξετάσεις φοιτητές.

Δήλωση μέσω e-class για λόγους οργάνωσης

– Οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις μέσω της ηλεκτρονικής τάξης (e-class). Σχετικά με το θέμα αυτό σημειώνουμε ότι: η επίσημη δήλωση, η οποία δίνει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα μάθημα (και κατά συνέπεια και στις εξετάσεις αυτού), είναι η δήλωση που γίνεται στο my-studies. Οι δηλώσεις στο eclass γίνονται μόνο για λόγους καλύτερης οργάνωσης της εξέτασης λόγω των ειδικών συνθηκών.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

– Να ληφθούν μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων του Ιδρύματος και τη σχετική απόφαση της Συγκλήτου.

Τα θέματα εξέτασης να αρμόζουν στο χρονικό περιθώριο

– Να ληφθεί πρόνοια ώστε η δυσκολία των θεμάτων να αντιστοιχεί στη διάρκεια της εξέτασης (η διάρκεια δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 90 λεπτά της ώρας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα).

Προμήθεια υγειονομικού υλικού

– Τα Τμήματα να φροντίσουν να προμηθευτούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, κ.λπ.), ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Οικονομική ενίσχυση

– Να διεκδικήσουμε από τα συναρμόδια Υπουργεία έκτακτη οικονομική ενίσχυση για πρόσληψη προσωπικού που θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των Σχολών και Τμημάτων του ΕΚΠΑ.

Τέλος η Σύγκλητος υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με προηγούμενη απόφασή της, η ορθή εφαρμογή και τήρηση των προτεινόμενων μέτρων και κανόνων ασφαλείας για τις εξετάσεις με φυσική παρουσία φοιτητών και διδακτικού προσωπικού (γραπτές ή προφορικές) εποπτεύεται από τον Πρόεδρο του Τμήματος, καθώς και από τους διδάσκοντες, στους οποίους έχει ανατεθεί κατά περίπτωση η διδασκαλία (και εξέταση) του κάθε μαθήματος, σύμφωνα με το εκάστοτε πρόγραμμα σπουδών”.

Βρείτε εδώ την εν λόγω ανακοίνωση.

Δείτε επίσης

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Ανακοίνωση για τη δωρεάν διαμονή και σίτιση πρωτοετών φοιτητών 

Σύγκλητος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Επικαιροποίηση απόφασης για τη μετέπειτα λειτουργία του Πανεπιστημίου

Ανακοίνωση ΑΠΘ για την έναρξη υποβολής αιτήσεων εισδοχής στις Φοιτητικές Εστίες για το 2020-21

Δείτε ακόμη

Προκήρυξη τεσσάρων θέσεων καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών 

Κατανομή 205 κενών θέσεων Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού στα Πανεπιστήμια-ΑΣΠΑΙΤΕ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση