Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ για την ηλεκτρονική εκλογή αιρετών μελών Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ για την ηλεκτρονική εκλογή αιρετών μελών Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας.

Ανακοίνωση Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
Για την ηλεκτρονική εκλογή αιρετών μελών Υπηρεσιακών Συμβουλίων

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Η εκλογή αντιπροσώπων των εργαζομένων σε δημόσιους θεσμούς αποτελεί μια συλλογική πολιτική πράξη Δημοκρατίας και δεν αποτελεί μια απλή τεχνική διαδικασία καταμέτρησης προτιμήσεων.

Για να είναι η διαδικασία

αντιπροσώπευσης αυθεντική και ουσιαστική προαπαιτούνται συνθήκες γενικά αποδεκτές, με πολιτικές και τεχνικές εγγυήσεις διασφάλισης της συμμετοχικής διαδικασίας αναγκαίου συλλογικού διαλόγου και τελικά της επιλογής ψηφοδελτίου στην κάλπη.

Το Υπουργείο Παιδείας

με νεοφιλελεύθερη σπουδή επιλέγει τη μετωπική σύγκρουση με την εκπαιδευτική κοινότητα στο θεσμικό πεδίο της εκλογής αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Με νομοθετική εξουσιοδότηση κατασκευασμένη χωρίς όρους, το ΥΠΑΙΘ προχωρά στη βεβιασμένη οργάνωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ενώ οι κρίσιμες υγειονομικές και κοινωνικές συνθήκες επιβάλλουν τον διάλογο για να κρατηθεί ζωντανή η εκπαιδευτική διαδικασία με ασφάλεια και όρους καθολικότητας, το ΥΠΑΙΘ επιλέγει την σχεδιασμένη σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλογικούς φορείς τους, με στόχο τον περιορισμό της Δημοκρατίας στην Εκπαίδευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

επιβεβαιώνει την αντίθεση του στην επιλογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε αυτές τις συνθήκες, ως επιλογή που στοχεύει στην τεχνική αποξήρανση του ζωντανού κοινωνικού χώρου της Παιδείας.

Ενώ όλες

οι σχετικές εκλογικές διαδικασίες έχουν και νομοθετικά αναβληθεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η σπουδή του ΥΠΑΙΘ αποκαλύπτει πολιτικές σκοπιμότητες.

Η παράταση της θητείας

των σημερινών αιρετών, μέχρι να αποκατασταθεί σχετικά η φυσική και λειτουργική ομαλότητα στην εκπαίδευση και η εκλογή νέων αιρετών με αυτοπρόσωπη παρουσία είναι μοναδική λύση που εξασφαλίζει με ουσιαστικούς δημοκρατικούς όρους τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων και την εκλογή αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια..

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

δεσμεύεται να αποκαταστήσει το δημοκρατικό πλαίσιο της συγκρότησης και λειτουργίας των θεσμών της εκπαίδευσης, με την συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συνδικάτων των εργαζομένων εκπαιδευτικών.

Δείτε σχετικά

Πριν φύγετε

Κεραμέως για ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών: Εκπαιδευτικοί μας λένε πως πρώτη φορά θα ψηφίσουν
Ηλεκτρονική ψηφοφορία αιρετών: Ενα βροντερό ΟΧΙ-Του Γ. Κυργιόπουλου υποψήφιου αιρετού ΚΥΣΕΕΠ & ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση