Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση Φίλη για ΕΒΕ-Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και ΙΕΚ: “Εξαπάτηση και ψέματα της ΝΔ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση Φίλη για ΕΒΕ-Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και ΙΕΚ-“Εξαπάτηση και ψέματα της ΝΔ” – Ζητά στοιχεία που να δείχνουν τον αριθμό των καταρτιζομένων στα δημόσια και τα ιδιωτικά ΙΕΚ πριν και μετά τη νομοθέτηση της ΕΒΕ.

Ανακοίνωση Φίλη για ΕΒΕ-Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και ΙΕΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο κος Νίκος Φίλης Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), τα λεγόμενά του σε τηλεοπτικό πάνελ, παρουσία της Υπουργού ΠΑΙΘ κας Νίκης Κεραμέως, αναφορικά με συνειδητή μεθόδευση της ΕΒΠ υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση και το αίτημα να διαψεύσει τον ισχυρισμό αυτό η κα Κεραμέως δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία που δείχνουν τον αριθμό των καταρτιζομένων στα δημόσια και τα ιδιωτικά ΙΕΚ πριν και μετά τη νομοθέτηση της ΕΒΕ.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση

Νίκος Φίλης: Εξαπάτηση και ψέματα της ΝΔ με τα Δημόσια ΙΕΚ

Στο Attika TV (σε πάνελ με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως), ο Ν. Φίλης εξήγησε γιατί η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) αποτέλεσε συνειδητή μεθόδευση υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση. Συμφέροντα, τα οποία καταγράφουν υπερκέρδη δύο και τρεις φορές παραπάνω σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, όπως αποδεικνύεται από τους ισολογισμούς που δημοσιεύουν τα κολέγια. H ΕΒΕ την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει και μάλιστα από εφέτος, ψηφίστηκε προκειμένου να υψώσει φραγμούς στη μόρφωση των νέων και να ανακατευθύνει τις ροές των αποφοίτων από τα δημόσια πανεπιστήμια στην ιδιωτική κερδοσκοπία.

Σε αυτή την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Κεραμέως απαντούσε μέχρι τώρα με ψέματα και παραπλάνηση. Έλεγε ότι το προηγούμενο σύστημα εισαγωγής ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αλήθεια είναι ότι το καθιέρωσε η κα Διαμαντοπούλου το 2010 και έμεινε απαράλλακτο από όλους τους υπουργούς έκτοτε (και από ΝΔ μέχρι το 2020). Υποστήριζε επίσης ότι τα χιλιάδες παιδιά τα οποία θα έκοβε από τα πανεπιστήμια θα έβρισκαν διέξοδο στα δημόσια ΙΕΚ μέσω του πολυδιαφημισμένου «παράλληλου μηχανογραφικού».

Ουδέν ψευδέστερον!

Λόγω της ΕΒΕ από το 2021 μέχρι το 2023 οι καταρτιζόμενοι στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ αυξήθηκαν περίπου κατά 13.000. Από αυτούς το 70% κατευθύνθηκε στα ιδιωτικά και μόνο το 30% στα δημόσια ΙΕΚ. Συνεπώς η δήθεν εγγραφή στα δημόσια ΙΕΚ της πλειοψηφίας των αποκλειομένων από τα πανεπιστήμια απέτυχε παταγωδώς. Πέτυχε όμως το σχέδιο της ΝΔ να ενισχύσει τους υποστηρικτές και χρηματοδότες της κολεγιάρχες με πολλούς νέους πελάτες και πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Γι’ αυτό ποτέ η δήθεν κοπτόμενη για τις χαμηλές βαθμολογίες υπουργός, δεν εξήγησε τι είναι εκείνο που μεταμορφώνει έναν αποτυχόντα υποψήφιο του δημόσιου πανεπιστημίου σε «άριστο» σπουδαστή κολεγίου, στον οποίο μάλιστα δίνει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τον απόφοιτο πανεπιστημίου!

Προκαλούμε την κα Κεραμέως να διαψεύσει τον ισχυρισμό μας και να τολμήσει να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που δείχνουν τον αριθμό των καταρτιζομένων στα δημόσια και τα ιδιωτικά ΙΕΚ πριν και μετά τη νομοθέτηση της ΕΒΕ.

Δείτε επίσης

Οδηγίες εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα έτους 2023-Ελληνική PISA | Εγγραφο 

Ξυλοδαρμός μαθητή δημοτικού στο προαύλιο του σχολείου: Τι είπε ο Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ για το νέο περιστατικό βίας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση