Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση για συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ Τρίτη 29 Αυγούστου 2023-Αιτήσεις απόσπασης | Ενημέρωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση για συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ Τρίτη 29 Αυγούστου 2023-Αιτήσεις απόσπασης-Ενημέρωση του Αιρετού στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκου Φασφαλή.

Ανακοίνωση για συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ

Με ανακοίνωσή του ο Αιρετός στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Νίκος Φασφαλής, ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανοίξει άμεσα το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού και για την κατάθεση και αυτών των αιτήσεων απόσπασης που έχουν κατατεθεί χειρόγραφα ώστε να εξεταστούν από το ΚΥΣΠΕ.

Επιπροσθέτως ο Αιρετός αναφέρει πως η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ προγραμματίζεται για την επόμενη Τρίτη 29 Αυγούστου 2023 και μετά την πραγματοποίηση απ αυτό, του επαναϋπολογισμού των κενών, θα ακολουθήσει τέλος του μήνα η πρόσληψη αναπληρωτών.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Καθώς πλησιάζει η έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς και κατανοώντας την αγωνία όσων από εσάς εκκρεμούν αιτήσεις απόσπασή σας ή ανάκληση απόσπασής σας, θέλω να σας ενημερώσω ότι:

Όπως γνωρίζετε οι Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ πραγματοποιήθηκαν από το ΚΥΣΠΕ τον περασμένο μήνα με την παρουσία των εκλεγμένων Αιρετών του Κλάδου μετά από την αλήστου μνήμης περίοδο των δοτών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πέρα από τη διασφάλιση των αρχών της Διαφάνειας και της Ισονομίας, την πραγματοποίησή τους στο μέγιστο αριθμό των κενών που δόθηκαν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή τις Περιφερειακές Διευθύνσεις!

Έτσι για τη Γενική Αγωγή ικανοποιήθηκαν 2506 αιτήσεις σε σύνολο 2692, ποσοστό 93,08% και για την Ειδική Αγωγή 494 από τις 516 ποσοστό 95,74%.

Στη συνέχεια άνοιξε το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού και κατατέθηκαν ενστάσεις, επανεξετάσεις αιτήσεων, ανακλήσεις και νέες αιτήσεις απόσπασης που αφορούν νεοδιόριστους και ειδικές κατηγορίες. Το σύστημα δεν επέτρεπε κατάθεση νέων αιτήσεων απόσπασης με αποτέλεσμα να κατατεθούν αιτήσεις από πολλούς συναδέλφους χειρόγραφα.

Ως Αιρετός του Κλάδου καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να ανοίξει άμεσα το σύστημα και για την κατάθεση και αυτών των αιτήσεων ώστε να εξεταστούν από το ΚΥΣΠΕ όλες τις αιτήσεις χωρίς τον αποκλεισμό κανενός!

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα, όπως πληροφορήθηκα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ προγραμματίζεται για την επόμενη Τρίτη 29 Αυγούστου 2023.

Μετά την πραγματοποίηση του ΚΥΣΠΕ και τον επαναϋπολογισμό των κενών, θα ακολουθήσει τέλος του μήνα η πρόσληψη αναπληρωτών. Για ό,τι νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω.

Πάντα κοντά σας

Φασφαλής Νίκος

Δείτε επίσης

Το χρονοδιάγραμμα προσλήψεων αναπληρωτών-Ενημέρωση για ΠΕ23/ΠΕ30 στα Γενικά σχολεία 

Λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ όπως δηλώθηκαν από Δ/νσεις Εκπ/σης της χώρας, για πρόσληψη αναπληρωτών για το 2023-24 

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ σε θέσεις επιστημονικού προσωπικού και διακοπή αποσπάσεων | Απόφαση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση