Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Σεραφείμ (Μάκη) Λάππα για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Σεραφείμ (Μάκη) Λάππα για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ) και για το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού προσωπικού Δυτικής Ελλάδας (ΠΥΣΕΕΠ).

Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Δείτε  τις υποψηφιότητες για το ΚΥΣΕΕΠ εδώ

Δείτε  τις υποψηφιότητες για τα ΠΥΣΕΕΠ εδώ

Ακολουθεί το ενημερωτικό περί της υποψηφιότητας του Σεραφείμ (Μάκη) Λάππα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας μου για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) και για το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού προσωπικού Δυτικής Ελλάδας (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π).

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 θα ψηφίσουμε για την ανάδειξη Αιρετών Εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια που εκπροσωπούν το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Ονομάζομαι Λάππας Σεραφείμ ( Μάκης ), είμαι Σχολικός Νοσηλευτής και είμαι υποψήφιος ως Αιρετός για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) και για το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού προσωπικού Δυτικής Ελλάδας (ΠΥΣΕΕΠ).

Είμαι εκλεγμένος ως Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., έχω διατελέσει Πρόεδρος στο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Δυτικής Ελλάδας, Αντιπρόεδρος στο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Ηπείρου και είμαι εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Η εποχή που ζούμε είναι μοναδική! Είναι σημαντικό να αποτυπώσουμε το σχολείο που βιώνουμε για να δημιουργήσουμε το σχολείο που οραματιζόμαστε. Όλοι μας πιστεύουμε σε ένα σύγχρονο σχολείο ,το οποίο, για να λειτουργήσει, εκτός από τις υποδομές που πρέπει να διαθέτει, χρειάζεται και μόνιμο προσωπικό:

Ψυχολόγους (ΠΕ23), Κοινωνικούς Λειτουργούς (ΠΕ30), Σχολικούς Νοσηλευτές(ΠΕ25), Λογοθεραπευτές (ΠΕ21), Εργοθεραπευτές (ΠΕ29), Φυσικοθεραπευτές (ΠΕ28), Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΠΕ22), ΠΕ31 εξειδικευμένου και φυσικά, το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(ΕΒΠ) που χωρίς αυτούς πολλά παιδιά δεν θα ήταν στο φυσικό τους εκπαιδευτικό περιβάλλον, το Σχολείο.

Επίσης θα πρέπει να υπάρξει και η αναβάθμιση των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ώστε οι συνάδελφοι που εργάζονται εκεί να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την καλύτερη αξιολόγηση των μαθητών και την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο για τους μαθητές και τους Συναδέλφους μας! Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας θέτω τον εαυτό μου στην κρίση σας, δηλώνοντας Παρών στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και των ζητημάτων που αφορούν τους κλάδους μας αλλά και την εκπαίδευση των παιδιών μας!

Η εκπροσώπηση των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια πρέπει να δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας, ίσης και ακριβοδίκαιης μεταχείρισης των αιτημάτων των συναδέλφων.

Οι αιρετοί οφείλουν να διεκδικούν με αποφασιστικότητα, συνέπεια και ευαισθησία περιφρουρώντας την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα κάθε συναδέλφου.

Στόχος μου είναι να υπερασπιστώ όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως των χρόνων υπηρεσίας και της ειδικότητας τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιούνται μόνιμοι διορισμοί κάθε χρόνο και άμεσα θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις τόσο στις ΣΜΕΑΕ όσο και η εισαγωγή όλων των ειδικοτήτων μας στη Γενική εκπαίδευση.

Σας καλώ να με στηρίξετε και να μου δώσετε τη δύναμη για να συμβάλλω, με τόλμη και αποφασιστικότητα , στην εκπροσώπηση του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Η ψήφος σας θα είναι τιμή και δέσμευση για μένα!

Σεραφείμ (Μάκης ) Λάππας

Υποψήφιος Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. – Υποψήφιος Αιρετός Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δείτε σχετικά

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων 2022: Πώς ψηφίζω για ΚΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ | Οδηγίες 

Εκλογές υπηρεσιακών συμβουλίων ΕΕΠ-ΕΒΠ: Πως ψηφίζουμε και γιατί, για το ΚΥΣΕΕΠ και τα ΠΥΣΕΕΠ 

Δείτε επίσης

Απόφαση: Εκλογές αιρετών 5 Νοεμβρίου 2022 

Ανακοινοποίηση Εγκυκλίου εκλογών αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022

Διαδικασία εκλογής αιρετών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ, με ηλεκτρονική ψηφοφορία, για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια | ΦΕΚ 

Προεδρικό Διάταγμα 1/2003

Αρθρα 21 και 36 του π.δ. 1/2003

Αρθρα 29, 30, 31, 43, 44 και 45 του π.δ. 1/2003

Δείτε ακόμη

Γιατί συμμετέχουμε στις εκλογές των αιρετών στις 5 του Νοέμβρη | Αρθρο

Γιατί θα πρέπει να ψηφίσουμε μαζικά στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση