Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Βούγια Βασίλη για το ΚΥΣΕΕΠ και το ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Βούγια Βασίλη για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ) και το ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Βούγια Βασίλη

Δείτε  τις υποψηφιότητες για το ΚΥΣΕΕΠ εδώ

Δείτε  τις υποψηφιότητες για τα ΠΥΣΕΕΠ εδώ

Ακολουθεί το ενημερωτικό περί της υποψηφιότητας του Βούγια Βασίλη.

Ζητώ τη στήριξή σας στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για το ΚΥΣΕΕΠ και το ΠΥΣΕΕΠ

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Βασίλη Βούγια

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι.

Φίλες και φίλοι,

στις 5 Νοεμβρίου 2022 ημέρα Σάββατο, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(ΕΕΠ) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(ΕΒΠ), αλλά και όλοι οι συνάδελφοι στην εκπαίδευση, ψηφίζουν για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά τους Συμβούλια στο Υπουργείο Παιδείας.

Το ΕΕΠ και το ΕΒΠ ψηφίζει για τα 13 Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΥΣΕΕΠ) και για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ).

Οι εκλογές αυτές έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία, αφενός μεν ευρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη σχέδιο αποδόμησης ενός θεσμού-κατάκτηση χρόνων του εκπαιδευτικού κινήματος, του θεσμού του αιρετού, αφετέρου ζούμε καταστάσεις ευτελισμού του θεσμού τα τελευταία 2 χρόνια με τον διορισμό δοτών και μάλιστα στην περίπτωση του ΕΕΠ-ΕΒΠ δοτών οι οποίοι δεν είναι καν μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ…

Αναφορικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και τον τρόπο που επιβλήθηκε έχουν ειπωθεί πολλά και είναι γνωστοί οι λόγοι της αποχής μας πριν από 2 χρόνια, όμως σήμερα αν δεν συμμετάσχουμε είναι πλέον από βέβαιο πως Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν θα υφίστανται μετά από 2 χρόνια και ο θεσμός του αιρετού εκπροσώπου οδεύει προς κατάργηση, διευκολύνοντας σε κάθε περίπτωση την εργοδοσία, για την οποία αποτελεί αγκάθι η θεσμοθετημένη-ακόμα-ύπαρξη εκπροσώπων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Γι αυτό το λόγο

Οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας, πρέπει να αποτελέσουν ένα μήνυμα. Και η μαζική μας συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι το μήνυμα.

Ε λοιπόν, να στείλουμε το μήνυμα…Για να λάβουν το μήνυμα.

Αλλά συμμετοχή και ψήφος με νόημα, με περιεχόμενο.

  • Ψήφο σ αυτούς τους υποψήφιους που μπορούν να εγγυηθούν τη νομιμότητα, την μη πελατειακή πρακτική, την ισονομία, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
  • Σ αυτούς που συγκρούονται για το όραμα του δημόσιου σχολείου της κοινωνίας των πολιτών και που υπερασπίζονται την έννοια των δημοσίων αγαθών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.
  • Σ αυτούς που αγωνίζονται για το δίκιο του μη προνομιούχου συναδέλφου, που προωθούν τις αποφάσεις των Συνελεύσεων των Συλλόγων τους, που καταγγέλλουν αυθαιρεσίες της Διοίκησης χωρίς να υπολογίζουν τη δική τους θέση στην εξέδρα της εξουσίας.
  • Σ αυτούς που λογοδοτούν καθημερινά, που ενημερώνουν.

Αλλά όλα αυτά, για το ΕΕΠ/ΕΒΠ, τον ανάδελφο αυτόν κλάδο λόγω της ιδιαιτερότητάς του στον χώρο της εκπαίδευσης, μετρούν διπλά.

Γιατί για το ανάδελφο ΕΕΠ/ΕΒΠ η ΜΟΝΗ θεσμοθετημένη φωνή του στην Κ.Υ του Υπουργείου και στις ΠΔΕ, είναι τα Υπηρεσιακά του Συμβούλια. Γι αυτό και αποτελούν στόχο όλων όσων επιζητούν διακαώς την εξαφάνιση του ΕΕΠ/ΕΒΠ από τον χάρτη της εκπαίδευσης.

Ψηφίζοντας τους αιρετούς που εμπιστεύεστε να σας εκπροσωπήσουν, που θα είναι Η ΦΩΝΗ σας, δίνετε μια ηχηρή απάντηση σ αυτούς που προσπαθούν να ευτελίσουν τον δημοκρατικό αυτό θεσμό.

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι.

Φίλες και φίλοι,

με την παρούσα επιστολή δηλώνω την υποψηφιότητά μου για το ΚΥΣΕΕΠ και το ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας και ζητώ τη στήριξή σας και την εξουσιοδότηση να σας εκπροσωπώ.

Δύναμή μου η στήριξή σας.

Βασίλης Βούγιας

Υποψήφιος Αιρετός για το ΚΥΣΕΕΠ και το ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας

Δείτε σχετικά

Ψηφοφορία αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Σάββατο 5.11.2022: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διαδικασία | video 

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων 2022: Πώς ψηφίζω για ΚΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ | Οδηγίες 

Εκλογές υπηρεσιακών συμβουλίων ΕΕΠ-ΕΒΠ: Πως ψηφίζουμε και γιατί, για το ΚΥΣΕΕΠ και τα ΠΥΣΕΕΠ 

Δείτε επίσης

Απόφαση: Εκλογές αιρετών 5 Νοεμβρίου 2022 

Ανακοινοποίηση Εγκυκλίου εκλογών αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022

Διαδικασία εκλογής αιρετών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ, με ηλεκτρονική ψηφοφορία, για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια | ΦΕΚ 

Προεδρικό Διάταγμα 1/2003

Αρθρα 21 και 36 του π.δ. 1/2003

Αρθρα 29, 30, 31, 43, 44 και 45 του π.δ. 1/2003

Δείτε ακόμη

Γιατί συμμετέχουμε στις εκλογές των αιρετών στις 5 του Νοέμβρη | Αρθρο

Γιατί θα πρέπει να ψηφίσουμε μαζικά στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση