Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Κανελλόπουλου Σπυρίδωνα για τις εκλογές στο ΠΥΣΔΕ Ανατ. Αττικής & ΑΠΥΣΔΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Κανελλόπουλου Σπυρίδωνα για τις εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής και στο ΑΠΥΣΔΕ .

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Κανελλόπουλου Σπυρίδωνα

Ακολουθεί η ανακοίνωση υποψηφιότητας του Σπυρίδωνα Παν. Κανελλόπουλου, Μαθηματικού, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κορωπίου, στις εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής και στο ΑΠΥΣΔΕ.


Το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022 διεξάγονται σε όλη τη χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη των Αιρετών μας εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια (Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.) για τα ημερολογιακά έτη 2023 και 2024.

Προ διετίας (το 2020) η παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε, καθώς και όλες οι παρατάξεις, αποφάσισε να απέχει από τη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, διαμαρτυρόμενη για την αιφνιδιαστική απόφαση της Υπουργού Παιδείας να επιβάλλει, αποκλειστικά, την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Έως τότε, οι παρατάξεις είχαν καταθέσει τα ψηφοδέλτιά τους για συμμετοχή σε δια ζώσης εκλογές, όπως προέβλεπε η αρχική προκήρυξή τους. Η αιφνιδιαστική αλλαγή των κανόνων και η εμμονή της Υπουργού στην απόφασή της, οδήγησε τις παρατάξεις να αιτηθούν απόσυρση των ψηφοδελτίων τους. Η Υπουργός δεν τα απέσυρε, ο κλάδος απείχε από τις εκλογές με ποσοστό της τάξεως του 92%, εξελέγησαν με μονοψήφιο πλήθος σταυρών «Αιρετοί», ύστερα παραιτούνταν (αφού είχαν αποσυρθεί, χωρίς να αποσυρθούν από την Υπουργό) και τελικώς… στη θέση των αιρετών, η πολιτική ηγεσία τοποθέτησε διορισμένους!

Αποτέλεσμα: Διορισμένοι στις θέσεις των Αιρετών, αυθαίρετες αποφάσεις της Διοίκησης και συνεπώς απουσία δυνατότητας των συναδέλφων να λύσουν τα προβλήματά τους μέσω των Αιρετών τους εκπροσώπων.

Με βάση την εμπειρία της προηγούμενης διετίας, ποιος πιστεύει ότι αξίζει να εμμείνουμε στην μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια;

Η Υπουργός Παιδείας, σίγουρα βολεύεται με τη μαζική αποχή. Αν και αυτή τη φορά απείχαν όλες οι παρατάξεις, τότε θα της έδιναν το δικαίωμα να νομοθετήσει την απουσία Αιρετών εκπροσώπων μας από Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. Ήδη έχει καταργηθεί η συμμετοχή των Αιρετών στα Συμβούλια Επιλογής Στελεχών, στερώντας από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του κλάδου τη δυνατότητα να εκφράσουν τη διαφωνία τους για υποψήφια Στελέχη, που αποδεδειγμένα έχουν επιδείξει αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Οι παρατάξεις ΠΑΜΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δεν συμμετέχουν στις εκλογές και αγωνίζονται για την αποχή.

Αναρωτιέμαι: Επιζητούν αντιπαράθεση με το Υπουργείο για μικροκομματικά οφέλη;  Αδιαφορούν για την εκπροσώπηση των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια; Τους είναι αδιάφορη η καθημερινή αγωνία των συναδέλφων, που υποχρεώνονται να πηγαίνουν σε τρία, τέσσερα και πέντε σχολεία; Αυτοί οι συνάδελφοι δεν έχουν ανάγκη τη στήριξη των Αιρετών τους εκπροσώπων;  Ποιος ξέρει;

Με βάση την εμπειρία της παρελθούσης «αδιαφανούς» διετίας και ό,τι αναφέρθηκε παραπάνω, επιβάλλεται η πάνδημη συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία.

Αγαπητές κι αγαπητοί συνάδελφοι,

Διαθέτοντας εμπειρία και θητεία στο Δ.Σ. της Ε΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής ως ταμίας, ως ταμίας στο Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και ασκώντας κατά την τρέχουσα περίοδο τα καθήκοντά μου ως μέλος Δ.Σ. στο «Κοινωνικό Πολύκεντρο» της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατέρχομαι σε αυτές τις εκλογές συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. για το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής και το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αττικής.. Όλα αυτά τα χρόνια, από όπου με τάσσει η ψήφος σας, διεκδικώ με συνέπεια και χωρίς συμβιβασμούς. Υπερασπίζομαι την αξιοπρέπεια και τα δίκαια αιτήματα του κλάδου χωρίς διακρίσεις και ιδεοληψίες με γνώμονα την ισονομία, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την κοινωνική ευαισθησία. Αντιστέκομαι σε εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες που σκοπό έχουν να αποδομήσουν την Εθνική μας υπόσταση και να πλήξουν την Ορθόδοξη Παράδοσή μας.

Γι’ αυτό διεκδικώ, για άλλη μια φορά, την ψήφο σας!

Στις 5 Νοεμβρίου:

  • Παίρνουμε πίσω αυτό που μας ανήκει, την εκπροσώπησή μας.
  • Επαναφέρουμε τη Δημοκρατία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
  • Ψηφίζουμε αυτούς που εκπροσωπούν τους συναδέλφους ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης και συντεχνιακών λογικών.
  • Ψηφίζουμε εκπροσώπους που δεν επηρεάζονται από το «ποιος κυβερνά», αλλά «πώς κυβερνά».
  • Ψηφίζουμε εκπροσώπους που στέκονται εμπόδιο στις όποιες αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις και την αλαζονεία
  • Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στην Υπουργό Παιδείας για τις αποτυχημένες επιλογές και την εμμονική της τακτική.

Με εμπιστοσύνη στην κρίση σας, εύχομαι,  καλή ψήφο!

Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος
Μαθηματικός, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κορωπίου

Δείτε

Ψηφοδέλτιο για το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ανατολικής  Αττικής – Ψηφοδέλτιο για το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αττικής – Βίντεο της ΔΑΚΕ: Πώς ψηφίζουμε ηλεκτρονικώς – Προεκλογικό βίντεο της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ – Εκλογική διακήρυξη της ΔΑΚΕ – Ψηφοδέλτιο για το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε – ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Ηλεκτρονική ψηφοφορία για αιρετούς Υπηρεσιακών Συμβουλίων BHMA-BHMA | Οδηγός 

Ψηφοφορία αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Σάββατο 5.11.2022: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διαδικασία | video 

Δείτε ακόμη

Γιατί συμμετέχουμε στις εκλογές των αιρετών στις 5 του Νοέμβρη | Αρθρο

Γιατί θα πρέπει να ψηφίσουμε μαζικά στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση