Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση ΝΣΚ για αιτήσεις μη παραγραφής μισθολογικής ωρίμανσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση ΝΣΚ για αιτήσεις μη παραγραφής μισθολογικής ωρίμανσης: Τι αναφέρει για την αδυναμία παραλαβής των αιτήσεων λόγω δυσλειτουργίας της ιστοσελίδας του.

Ανακοίνωση ΝΣΚ για αιτήσεις μη παραγραφής

Ανακοίνωση υπ. αριθμ. πρωτ. 198307/2022/30-12-2022 εξέδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) αναφορικά με τη δυσλειτουργία που παρουσιάζεται από τις 28 Δεκεμβρίου στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης ιδιωτών για την εξώδικη αναγνώριση απαιτήσεων ή τη συμβιβαστική επίλυση διαφορών μεταξύ αυτών και του Δημοσίου, με αποτέλεσμα την αδυναμία παραλαβής των αιτήσεων.

Αναφορικά με την παραγραφή των χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου το ΝΣΚ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την περ. β’ του άρθρου 143 του ν. 4270/2014 (ΦΕΚ Α’ 143), αυτή διακόπτεται και με την «υποβολή στην αρμόδια δημόσια αρχή αίτησης για την πληρωμή της απαίτησης, οπότε η παραγραφή αρχίζει εκ νέου από τη χρονολογία που φέρει η έγγραφη απάντηση του διατάκτη ή της αρμόδιας για την πληρωμή της απαίτησης αρχής.».

Τέλος το ΝΣΚ αναφέρει πως σε περίπτωση που η δυσλειτουργία εξακολουθήσει να παρουσιάζεται και σε επόμενες ημέρες θα εκδοθεί και νέα ψηφιακή βεβαίωση.

Διεκδίκηση ΜΚ 2016-1017

Υποβολή αίτησης στο ΝΣΚ προσπαθούν αυτή τη στιγμή να καταθέσουν δημόσιοι υπάλληλοι μετά από πρόσφατες οδηγίες Συλλόγων, για να μην παραγραφεί η αξίωση  από το Δημόσιο της μισθολογικής ωρίμανσης των ετών 2016-2017, η οποία πάγωσε με τον νόμο 4354/2015 – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Τι λέει η ΑΔΕΔΥ

Για την ΑΔΕΔΥ τέτοιου είδους ζητήματα προωθούνται με την κινηματική λογική, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, που θέλει να προχωρήσει ατομικά και με αίτηση, που έτσι κι αλλιώς  από μόνη της δεν στοιχίζει και τίποτα και με αγωγή στη συνέχεια, να το κάνει. Επιπροσθέτως η ΑΔΕΔΥ κοινοποίησε  ενημερωτικό σημείωμα της Νομικής Συμβούλου της όπου αναλύονται τα αναφερόμενα στους χρόνους παραγραφής της αξίωσης – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΝΣΚ

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡ. 9 ΑΡΘΡΟΥ ΜΟΝΟΥ ΥΑ 272/2019»

Κατά τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 9 της Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, με αριθμό 272/2019 (ΦΕΚ Β’ 2763/03.07.2019) βεβαιώνουμε ότι από τις 28 Δεκεμβρίου 2022 έως και σήμερα παρουσιάζεται δυσλειτουργία στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεις ιδιωτών προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την εξώδικη αναγνώριση απαιτήσεων ή τη συμβιβαστική επίλυση διαφορών μεταξύ αυτών και του Δημοσίου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία παραλαβής των αιτήσεων.

Σε περίπτωση που η δυσλειτουργία εξακολουθήσει να παρουσιάζεται και σε επόμενες ημέρες θα εκδοθεί και νέα ψηφιακή βεβαίωση.

Περαιτέρω, αναφορικώς με την παραγραφή των χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την περ. β’ του άρθρου 143 του ν. 4270/2014 (ΦΕΚ Α’ 143), αυτή διακόπτεται και με την «υποβολή στην αρμόδια δημόσια αρχή αίτησης για την πληρωμή της απαίτησης, οπότε η παραγραφή αρχίζει εκ νέου από τη χρονολογία που φέρει η έγγραφη απάντηση του διατάκτη ή της αρμόδιας για την πληρωμή της απαίτησης αρχής.».

Στην περίπτωση δε αυτή δεν απαιτείται η περαιτέρω διαβίβαση της αίτησης στο Ν.Σ.Κ. Τέλος, όσον αφορά τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, η κατάθεση ή η διαβίβαση αιτήσεων προς το ΝΣΚ, δεν επιφέρει διακοπή παραγραφής, γιατί απευθύνεται σε αναρμόδια αρχή.

Η παρούσα εκδίδεται ψηφιακώς και είναι αναρτητέα στον ιστότοπο του Ν.Σ.Κ. (http://www.nsk.gov.gr).

Δείτε επίσης

Αιτήσεις εισαγωγικής επιμόρφωσης και Διευθυντών σχολικών μονάδων: Διευκρινίσεις από τους αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ 

Αιτήσεις εισαγωγικής επιμόρφωσης από Παρασκευή 23.12.2022 έως Πέμπτη 19.01.2023 

Υποβολή αιτήσεων Διευθυντών έως 09.01.2023: Μέχρι 28.12.2022 οι Δ/νσεις θα εκδώσουν την παράταση της προθεσμίας 

Διευκρινίσεις για υποψήφιους διευθυντές σχολικών μονάδων μέλη ΕΕΠ και εκπαιδευτικούς ΚΕΔΑΣΥ 

Διευκρινίσεις για επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων από το Υπουργείο Παιδείας 

Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης Διευθυντών από ΥΠΑΙΘ: Προϋπηρεσία-Μεταφόρτωση αρχείων-Yπηρετήσεις εκτός Α/θμιας & Β/θμιας

Επιλογή διευθυντών σχολείων-οδηγίες αιτήσεων: Πως συμπληρώνεται η αίτηση και κατατίθενται τα δικαιολογητικά

Πριν φύγετε

ΟΛΜΕ: Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτσης για τις μονιμοποιήσεις και για νέες προσλήψεις το νέο έτος

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση