Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση ΟΚΠΕ για θάνατο μαθητή: “Κάντε χώρο εκεί ψηλά έρχεται να παίξει ο Βασίλης!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση ΟΚΠΕ για θάνατο μαθητή: “Κάντε χώρο εκεί ψηλά έρχεται να παίξει ο Βασίλης!” – Σχετικά με την τραγική απώλεια του μαθητή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Ανακοίνωση ΟΚΠΕ για θάνατο μαθητή

Ακολουθεί ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΚΠΕ) η οποία  αφορά στο τραγικό συμβάν με την απώλεια του μικρού μαθητή σε σχολείο των Σερρών.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΟΚΠΕ)

Θεσσαλονίκη 06-12-2022

Αρ. Πρωτ. 331

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ο.Κ.Π.Ε. εκφράζει με απέραντη θλίψη, τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του μικρού μαθητή, που τελείως άδικα έχασε τη ζωή του στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών.

Είναι ανείπωτη η οργή μας, να βλέπουμε τόσα χρόνια την επίσημη πολιτεία να αφήνει τα σχολεία να αποδομούνται  από το χρόνο και να τα εγκαταλείπει στην τύχη τους. Η μετατόπιση της ευθύνης λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων από την κεντρική εξουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς την απόδοση των αναγκαίων οικονομικών πόρων, δίνει λαβή και πρόφαση στην κάθε πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, να χρησιμοποιεί τη μόνιμη επωδό της, του «νίπτω τα χείρας μου». Η συνήθεια, που έγινε εμμονή, να ρίχνονται όλες οι ευθύνες στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μόνοι τους παλεύουν να ανταπεξέλθουν στα ανυπέρβλητα προβλήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά. Φτάνει πια, με τις δικαιολογίες και τις υποσχέσεις. Ας αναλάβει επιτέλους η πολιτεία με υπευθυνότητα την κατασκευή, την λειτουργία και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και ας μην την μετατοπίζει αφειδώλευτα, στους εκπαιδευτικούς στους γονείς και τελευταία στους ιδιώτες χορηγούς.

Εμείς ως εκπαιδευτικοί, ως ενεργοί πολίτες αλλά και ως γονείς, σκύβουμε το κεφάλι και ζητάμε ταπεινά συγνώμη από το μικρό Βασίλη, που δεν τον προστατεύσαμε και δεν του δώσαμε την ευκαιρία να παίξει με ασφάλεια εδώ στη γη. Συμμεριζόμαστε απόλυτα το μήνυμα ενός συμμαθητή του και παρακαλούμε και εμείς

«κάντε χώρο εκεί ψηλά έρχεται να παίξει ο Βασίλης»!

Για το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος – Στράτος Χατζηπαναγιώτου

Η Γραμματέας – Βασιλική Γοριδάρη

Δείτε επίσης

ΟΛΜΕ για θάνατο μαθητή στις Σέρρες: Το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο 

ΔΟΕ για θάνατο μαθητή στις Σέρρες: Aπώλεια που γεμίζει θλίψη μα και οργή εκπαιδευτικούς και γονείς 

Κεραμέως για θάνατο μαθητή-πότε θα έχουμε νέους Διευθυντές σχολείων-νέες θέσεις καθηγητών στα Πανεπιστήμια

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Στράτος σε

    Όσο αφήνονται τα σχολεία να ρημάζουν, τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες ατυχημάτων. Και φυσικά για όλα φταίνει οι “κακοί εκπαιδευτικοί”. Οι Ιθύνοντες ποτέ…Τι όχι…

Γράψτε μία απάντηση