Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση Πανεπιστημιακών για το έγγραφο του Πρύτανη ΑΠΘ για την αποστολή ονομάτων προέδρων φοιτητικών παρατάξεων, στην Αστυνομία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση Πανεπιστημιακών για το έγγραφο του Πρύτανη ΑΠΘ για την αποστολή ονομάτων των προέδρων φοιτητικών παρατάξεων, στην Αστυνομία.

Ανακοίνωση Πανεπιστημιακών

Ανακοίνωση Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών σχετικά με το έγγραφο του Πρύτανη ΑΠΘ προς τους Προέδρους Τμημάτων, για αποστολή των ονομάτων των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων, μετά από αίτημα της αστυνομίας

Η ακαδημαϊκή κοινότητα παρακολουθεί άναυδη τον εκτροχιασμό του Πρύτανη ΑΠΘ, που διαβίβασε προς τους προέδρους των Τμημάτων και την Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής έγγραφο του Γραφείου Γενικής Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου (κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας), με το οποίο ζητούσε να σταλούν τα ονόματα των εκλεγμένων «προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων».

H πράξη του συνάδει με αλήστου μνήμης πρακτικές, ενώ υπερβαίνει τα όρια της εκτροπής και συνιστά πλήρη απαξία του θεσμού του Πρύτανη.

Η ανάκληση του εγγράφου, μετά το σοκ και τον αποτροπιασμό που προκάλεσε, δεν διαφοροποιεί καθόλου τη βαρύτητα της πράξης.

Η αποστολή του εναρμονίζεται

με τον κατασταλτικό σχεδιασμό του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Τον ίδιο σχεδιασμό αδιαφάνειας και καταστολής υπηρετεί ο ορισμός της Επιτροπής Ασφαλείας εν κρυπτώ και παραβύστω από το Πρυτανικό Συμβούλιο, χωρίς την υποχρέωση η σύστασή της να δημοσιοποιηθεί  στη Σύγκλητο και στην λοιπή ακαδημαϊκή κοινότητα.

Οι συνθήκες αυταρχικής διακυβέρνησης

και έκτακτης ανάγκης που έχουν παγιωθεί δυναμιτίζουν τη συνοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας και την ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ και οδηγούν στην αναγκαιότητα για την εκλογή νέου ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου ΔΕΠ του ΑΠΘ (ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ).

Ενός ΔΣ, που με νωπή νομιμοποίηση θα κληθεί να συνεισφέρει στην ομαλοποίηση της ακαδημαϊκής καθημερινότητας.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ καλεί

το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ να αναλάβει τώρα τις πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Άλλωστε, ποια η σκοπιμότητα της καθυστέρησης της εκλογικής διαδικασίας όταν  το υπάρχον ΔΣ αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα μεταφέροντας απλά τις απόψεις των Πρυτανικών Αρχών, ενώ η νόμιμη θητεία του λήγει στις 30 Ιουνίου;

Θεσσαλονίκη 11.6.2021

Δείτε επίσης

Ανοιγμα φροντιστηρίων-έναρξη πρακτικών ασκήσεων-εκδηλώσεις-αποφοιτήσεις-ορκωμοσίες-βιβλιοθήκες
Μέτρα covid 14 έως 21 Ιουνίου 2021: Ανά δραστηριότητα-Μετακινήσεις-Εκλογές αιρετών-Γεν. Συνελεύσεις
Αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ 2021-22: Από 10 έως 17 Ιουνίου ηλεκτρονικά για 300.000 επιταγές
Πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών 2021-22-Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού
Self test-Φαρμακεία τέλος: Πιθανότατα δωρεάν διανομή από σούπερ μάρκετ από 19 Ιουνίου και μετά
47η Εγκύκλιος-Λειτουργία Δημοσίου έως 14.06: Μέτρα στις υπηρεσίες-Διενέργεια self test-Ειδικές άδειες-Εκλογές αιρετών
Πολυνομοσχέδιο Υπουργείου Παιδείας: Οι 3 πυλώνες-Πολλαπλό βιβλίο-Επιλογές στελεχών αμέσως μετά την ψήφιση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Βασίλης Βούγιας

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση