Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Να εξασφαλισθεί η ασφαλής διαμονή των φοιτητών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα την ασφαλή διαμονή όλων των φοιτητών και των φοιτητριών.

Ανακοίνωση Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

Με Ανακοίνωσή του το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως δεν είναι κατανοητή η σκοπιμότητα της απαγόρευσης λειτουργίας των φοιτητικών εστιών, με την ταυτόχρονη και άνευ ελέγχου μετακίνηση εκατοντάδων νέων ανά την επικράτεια, αν δεν διασφαλισθούν συνθήκες ουσιαστικής προστασίας από τον κορονοϊό.

Δείτε την Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

“Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα την ασφαλή διαμονή όλων των φοιτητών και των φοιτητριών”

Η για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας των εστιών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αν δεν είναι αποτέλεσμα σύγχυσης είναι η ομολογία της αδυναμίας διασφάλισης συνθηκών υγιούς διαβίωσης σε οργανωμένες δημόσιες μονάδες συλλογικής κατοικίας.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνουμε το γεγονός πως έχει ήδη επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας πέραν των απολύτως αναγκαίων μετακινήσεων.

Η ταυτόχρονη και άνευ ελέγχου μετακίνηση μερικών εκατοντάδων πλέον νέων ανά την επικράτεια, από περιοχές με υψηλούς δείκτες διασποράς της επιδημίας προς την επαρχία θεωρείται η ασφαλέστερη επιλογή;

Θεωρούμε πως, στα πλαίσια των μέτρων διασφάλισης δημόσιας υγείας, η πρόβλεψη διαμονής σε τουριστικά καταλύματα φοιτητών των ΑΕΙ πρέπει να συμπεριλάβει όλους όσους έχουν παραμείνει να κατοικούν στις Εστίες και να συνοδευθεί από είναι αναγκαίο να συνοδευτεί από μέτρα σίτισης τους.

Να διασφαλισθούν με σαφήνεια και δημοσιότητα οι όροι ασφαλούς διαβίωσης στα όσα Τουριστικά Καταλύματα διασπαρούν οι κατοικούντες στις εστίες.

Αυτό σημαίνει πλήρης ιατρικός έλεγχος ώστε να διαγνωσθούν τυχόν φορείς, ενώ απαιτείται η συνεχής παρακολούθηση όλων για όσο διάστημα παραμείνουν στα ξενοδοχεία.

Για τη μετακίνηση όσων κατοικούν σε Φοιτητικές Εστίες σε ξενοδοχεία άλλων πόλεων (περιπτώσεις περιφερειακών ΑΕΙ) να διασφαλισθεί η αποτροπή της δυνητικής μετάδοσης του ιού με όρους υγειονομικούς (test, μέσα προστασίας κλπ) κι όχι μιας τυπικής απομόνωσης κατά τη μετακίνηση.

Αν δεν διασφαλισθούν συνθήκες ουσιαστικής προστασίας από τον ιό ΟΛΩΝ των και την πιθανή μετάδοση του δεν είναι κατανοητή η σκοπιμότητα της απαγόρευσης λειτουργίας των εστιών.

Δείτε σχετικά

Απαγόρευση λειτουργίας φοιτητικών εστιών: Oδηγίες εφαρμογής ρυθμίσεων
Ενημέρωση για κορονοϊό 24 Μαρτίου: 1,7 δισ. άνθρωποι σε αυτοπεριορισμό
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση