Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση ΣΑΚΕΑ-ΠΑΣΥΔΕΕΑ για τη διευκόλυνση των αναπληρωτών πληγεισών περιοχών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση ΣΑΚΕΑ-ΠΑΣΥΔΕΕΑ για την Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να διευκολύνει τους αναπληρωτές που προέρχονται από πληγείσες περιοχές ή προσλήφθηκαν σε αυτές. 

Ανακοίνωση ΣΑΚΕΑ-ΠΑΣΥΔΕΕΑ

Με κοινή τους Ανακοίνωση οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών Σ.Α.Κ.Ε.Α. και ΠΑ.ΣΥ.Δ.Ε.Ε.Α. χαιρετίζουν την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, να διευκολύνει στην ανάληψη υπηρεσίας τους αναπληρωτές που προέρχονται από πληγείσες περιοχές ή προσλήφθηκαν σε αυτές.

Ακολουθεί η κοινή Ανακοίνωση των δυο Συλλόγων

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Α.Κ.Ε.Α. ΚΑΙ ΠΑ.ΣΥ.Δ.Ε.Ε.Α.

Οι επιστημονικοί σύλλογοι Σ.Α.Κ.Ε.Α. & ΠΑ.ΣΥ.Δ.Ε.Ε.Α. χαιρετίζουν την απόφαση του υπουργείου να διευκολύνει τους συναδέλφους αναπληρωτές που προέρχονται από πληγείσες περιοχές ή προσλήφθηκαν σε αυτές. Σε περιπτώσεις σαν και αυτή, όπου τα φυσικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές βρίσκονται εν εξελίξει, οποιαδήποτε μετακίνηση θα μπορούσε να καταστεί άκρως επικίνδυνη για τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς.

Επομένως, το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. ορθώς ενήργησε αυτή τη φορά και επικροτούμε αυτή του την απόφαση, ωστόσο η απόφαση ήταν το λιγότερο επιτακτική και κατεπείγουσα λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχής της Θεσσαλίας και των όμορων νομών.

Με εκτίμηση,

τα Δ.Σ. του Σ.Α.Κ.Ε.Α. και του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Ε.Ε.Α

_____________________________________________

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας για την ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών και για τις πληγείσες περιοχές

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, παρέχονται με σχετική εγκύκλιο υπ. αριθμ. πρωτ.98527/Ε1/7-9-2023, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

_____________________________________________

Μη διεξαγωγή μαθημάτων από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στη Θεσσαλία

Με Απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου  2023, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών την 6η /9/2023

 Παράταση εγγραφής επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση έως και την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση