Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανάληψη υπηρεσίας Δ Φάσης πρόσληψης αναπληρωτών από 13 έως και 14.02 – Δήλωση ΟΠΣΥΔ 11.02.2025

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανάληψη υπηρεσίας Δ Φάσης πρόσληψης αναπληρωτών από την Πέμπτη 13 έως και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 – Αίτηση- Δήλωση στο ΟΠΣΥΔ για τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες Τρίτη 11.02.2025 –  SMS για τη σχολική μονάδα ανάληψης υπηρεσίας την Τετάρτη 12.02.2025.

Ανάληψη υπηρεσίας Δ Φάσης

Ανακοινώνονται σήμερα Παρασκευή 07.02.2024 τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν στα πλαίσια της Δ Φάσης Προσλήψεων για το 2024-25.

UPDATE

Δ Φάση 2024-25: Τα ονόματα των 2.587 προσληφθέντων εκπ/κών (1.231 Α/θμια και 1.356 Β/θμια) 

Ημερομηνίες Δ φάσης πρόσληψης αναπληρωτών 

  • Αίτηση- Δήλωση προτιμήσεων στο ΟΠΣΥΔ για τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες από τους υποψηφίους την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025.
  • Οι αναπληρωτές θα πληροφορηθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τη σχολική μονάδα ανάληψης υπηρεσίας την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025.
  • Προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας από την Πέμπτη 13 έως και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025, απευθείας στις σχολικές μονάδες, στα ΚΕΔΑΣΥ και στη Σιβιτανίδειο, ανά περίπτωση πρόσληψης. Εάν τοποθετούνται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας.

Σημειώνεται ότι οι αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί σε Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία, στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων (ΣΔΣΤΕ) στα Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων (ΕΚΚΝ) και στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας δεν υποβάλλουν την ανωτέρω Αίτηση-Δήλωση Προτίμησης

• Η ανάληψη υπηρεσίας θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι τις 14.30 της εκάστοτε ημέρας που έχει οριστεί για ανάληψη υπηρεσίας, προκειμένου στη συνέχεια να διενεργούνται οι απαραίτητες επεξεργασίες ενημέρωσης στα πληροφοριακά συστήματα ΕΡΓΑΝΗ και Διαύγεια.
• Οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές που δύνανται να συνάψουν ψηφιακή σύμβαση μέσω του anaplirotes.gov.gr θα πρέπει να έχουν αποδεχτεί τη σύμβασή τους μέχρι τις 14:59 της ίδια μέρας που παρουσιάζονται στα σχολεία.
 Σε διαφορετική περίπτωση, δεν διασφαλίζεται η ανάληψη υπηρεσίας του αναπληρωτή τη συγκεκριμένη ημέρα.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται
Οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές κατά την παρουσία τους στη σχολική μονάδα/δομή για την ανάληψη υπηρεσίας θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά.

  1. Πιστοποιητικά Ταυτοποίησης
  2. Αντίγραφα των δικαιολογητικών των τυπικών προσόντων ένταξης στον κλάδο
  3. Γνωμάτευση παθολόγου ή γενικού ιατρού, είτε του δημοσίου είτε ιδιώτη, η οποία να πιστοποιεί την υγεία του εκπαιδευτικού και την ικανότητα να ασκήσει διδακτικά καθήκοντα ή του μέλους Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. να ασκήσει υποστηρικτικά καθήκοντα αντίστοιχα
  4. Γνωμάτευση ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιώτη, η οποία να πιστοποιεί την υγεία του εκπαιδευτικού και την ικανότητα να ασκήσει διδακτικά καθήκοντα ή του μέλους Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. να ασκήσει υποστηρικτικά καθήκοντα αντίστοιχα
  5. Υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με το υπόδειγμα

Δείτε επίσης

Ολες οι προσλήψεις αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως σήμερα

Ολες οι προσλήψεις αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως σήμερα

Ποινές για μη ανάληψη υπηρεσίας ή παραίτηση αναπληρωτών: Οι 4 περιπτώσεις και το νομοθετικό πλαίσιο

Από την αίτηση στη σχολική μονάδα: Τα 10 βασικά σημεία της διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών

Αστοχίες στην τοποθέτηση αναπληρωτών: Τι απαντά το Υπ. Παιδείας-Το νομοθετικό πλαίσιο των προσλήψεων 

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply