Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανάλυση especial.gr: Κομβικές ημερομηνίες για διορισμούς μετά την προκήρυξη Εκλογών | Σενάρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ανάλυση especial.gr: Κομβικές ημερομηνίες για διορισμούς μετά την προκήρυξη Εθνικών Εκλογών. Πιθανά εξελικτικά σενάρια, καταγραφή χρονοδιαγράμματος.

Ανάλυση especial.gr: Κομβικές ημερομηνίες για διορισμούς μετά την προκήρυξη Εκλογών | Σενάρια

Κομβικές Ημερομηνίες

 

 

 

  • Υπηρεσιακές Μεταβολές (Μεταθέσεις, Αποσπάσεις, Μετατάξεις), λειτουργία Υπηρεσιακών Συμβουλίων, μετά την Κυριακή 07 Ιουλίου 2019.

 

  • Δυνατότητα κατάθεσης Τροπολογιών – νομοθετικών ρυθμίσεων στη Βουλή, σίγουρα μετά την 17η Ιουλίου 2019 και όταν κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο της νέας Κυβέρνησης, δηλαδή πολύ πιο μετά από αυτή την ημερομηνία.

Ανάλυση especial.gr: Κομβικές ημερομηνίες για διορισμούς μετά την προκήρυξη Εκλογών | Σενάρια

Γεγονότα – Χρονοδιάγραμμα – Σενάρια

Κατατέθηκε, στην αρμόδια Τριμελή επιτροπή του ΣτΕ, το αίτημα εξαίρεσης των προβλέψεων του νόμου του παγώματος των διαδικασιών ΑΣΕΠ λόγω Εθνικών Εκλογών.

Το αίτημα αφορά στη συνέχιση των διαδικασιών των Προκηρύξεων 3ΕΑ – 2ΕΑ – 1ΕΑ/2019 της Ειδικής Αγωγής και των διαδικασιών της επικείμενης  Προκήρυξης της Γενικής εκπαίδευσης.

Η Τριμελής Επιτροπή του ΣτΕ αναμένεται να απαντήσει εντός των προσεχών ημερών αν αποδέχεται το αίτημα του ΥΠΠΕΘ ή όχι.

Αν γίνει δεκτό το αίτημα

Αν το αποδεχθεί, οι διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά με σκοπό κάποια στιγμή να περαστούν τα στοιχεία από τις Δ/νσεις και τις ΠΔΕ στο ΟΠΣΥΔ, ώστε να ακολουθήσει μετά η ταυτοποίηση των στοιχείων αυτών με τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στο ΑΣΕΠ.

Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες μας, συνεχίζουν να καταθέτουν έγγραφα στις Δ/νσεις και τις ΠΔΕ συνάδελφοι, με προφανή σκοπό να χρησιμοποιήσουν την σαφέστατα εκπρόθεσμη αυτή κατάθεση για να υποβάλλουν ένσταση στο ΑΣΕΠ.

Ομως όπως μας δήλωσε το Υπουργείο δεν πρόκειται να καταγραφούν αυτά τα εκπροθέσμως κατατεθέντα έγγραφα, τα οποία βεβαίως δημιουργούν επιπρόσθετο φόρτο εργασίας στις Διευθύνσεις, κατά το Υπουργείο, τελείως άσκοπα.

Επίσης να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ΕΕΠ και ΕΒΠ, οι οποίοι ενώ ενδεχομένως κατέθεσαν αίτηση στις ΠΔΕ δεν ενεγράφησαν στο ΟΠΣΥΔ, πως οι αιτήσεις αυτές θα απορριφθούν κατά τη διασταύρωση στοιχείων ΑΣΕΠ – ΟΠΣΥΔ.

Οταν έλθει η 15η Ιουλίου 2019

Τώρα, στην περίπτωση που φτάσουμε την ημερομηνία 15 Ιουλίου 2019, σε ένα μήνα δηλαδή και δεν έχουν αναρτηθεί Οριστικοί Πίνακες, δεν θα υπάρχει νομοσχέδιο – και θα καθυστερήσει να υπάρξει – στη νέα Βουλή, για να κατατεθεί Τροπολογία για αλλαγή της ημερομηνίας 17 Ιουλίου 2019, ακόμη και να υπάρχει πολιτική βούληση από τη νέα Κυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει πως μόνον μια επιλογή υπάρχει, αν επαναλαμβάνουμε υπάρξει πολιτική βούληση από τη νέα Κυβέρνηση.

Η επιλογή

Η επιλογή να μην εκδοθεί Διαπιστωτική Απόφαση* από τον τότε Υπουργό Παιδείας, ώστε να μην παραταθεί η ισχύς των περσινών Πινάκων και να συνεχισθεί η αναμονή των Οριστικών από το ΑΣΕΠ και μετά την 15η Ιουλίου 2019.

Διαφορετικά…

Διαφορετικά ο μελλοντικός Υπουργός Παιδείας εκδίδει τη Διαπιστωτική και παρατείνεται η ισχύς των περσινών Πινάκων και πάμε μ αυτούς σε προσλήψεις Αναπληρωτών και μόνον.

Οι μόνιμοι διορισμοί;

Οσον αφορά στους μόνιμους διορισμούς, η πραγματοποίησή τους από τη στιγμή που θα εκδοθούν Οριστικοί Πίνακες από το ΑΣΕΠ εγκαίρως, εναπόκειται στην πολιτική βούληση της νέας Κυβέρνησης όποια και αν είναι αυτή, η οποία φυσικά θα πραγματοποιήσει και την κατανομή των 4.500 θέσεων.

Βασίλης Βούγιας
Βασίλης Βούγιας
Δείτε ακόμη

ΔΟΕ για παράβολο: Το σύστημα παραπλανητικά ενημέρωνε περί περιθωρίου πληρωμής | Να παρέμβει το ΥΠΠΕΘ

Διάλυση Βουλής: Εκλογές Κυριακή 07 Ιουλίου | Νέα Βουλή 17 Ιουλίου 2019

*

Για την παράταση ισχύος (των περσινών πινάκων) εκδίδεται Διαπιστωτική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, αν έως τις 15.7.2019 δεν έχουν εκδοθεί οι Οριστικοί Πίνακες από το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την Παράγραφο 1.β, άρθρου 66, του νόμου 4589/2019.

Δηλαδή, όπως το αντιλαμβανόμεθα, αν δεν εκδώσει Διαπιστωτική ο Υπουργός δεν παρατείνεται η ισχύς των περσινών Πινάκων και συνεχίζουμε να αναμένουμε τους Οριστικούς από το ΑΣΕΠ.

Παράγραφος 1.β, άρθρου 66, του νόμου 4589/2019.


Η ισχύς των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της γενικής εκπαίδευσης και της Ε.Α.Ε., μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου παρατείνεται έως και την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων, εφόσον έως τις 15.7.2019 δεν έχουν εκδοθεί οι πίνακες αυτοί.

Για την παράταση εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης των οποίων η ισχύς παρατείνεται σύμφωνα με τα προηγούμενα εδάφια, προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, η οποία μπορεί να διαρκεί έως τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020″.

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση