Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανάλυση Οργανικών Θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ – Χρονοδιάγραμμα για υπηρεσιακές μεταβολές και διορισμούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανάλυση Οργανικών Θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ – Χρονοδιάγραμμα για υπηρεσιακές μεταβολές και διορισμούς. Πλήρες ενημερωτικό σημείωμα μετά τη σύσταση των 943 νέων θέσεων.

Ανάλυση Οργανικών Θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ – Χρονοδιάγραμμα για τις υπηρεσιακές μεταβολές και διορισμούς

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ) με τις 943 νέες Οργανικές Θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) κατά κλάδο.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ)

Με την Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης και η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μ. Ξενογιαννακοπούλου, συστήνονται νέες Οργανικές Θέσεις για το ΕΕΠ και ΕΒΠ στα Ειδικά Σχολεία μετά από πολλά χρόνια.

Η δαπάνη

Η δαπάνη, σύμφωνα με το ΦΕΚ, ανέρχεται στο ύψος 6.344.504 € για το έτος 2019 (περίοδος Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019) και ετησίως 19.033.512 €.

Το ποσό αυτό θα βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και θα προβλέπεται και θα περιλαμβάνεται εντός των ορίων του ισχύοντος κάθε φορά Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Το σύνολο Οργανικών Θέσεων σε ΣΜΕΑΕ – Δείτε την κατανομή των 943 νέων εδώ

Ετσι οι 943 νέες Οργανικές Θέσεις ΕΕΠ έρχονται και προστίθενται στις 955 παλαιές, φτάνοντας τις 1.898 σε όλα τα Ειδικά Σχολεία της χώρας.

Δείτε επίσης:

Οργανικά τοποθετημένοι εκπαιδευτικοί – ΕΕΠ – ΕΒΠ σε Δομές Ειδικής Αγωγής

Το σύνολο Οργανικών Θέσεων σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ της χώρας

Αν δε προσθέσουμε στον αριθμό αυτό τις 565 Οργανικές Θέσεις στα ΚΕΣΥ, έχουμε γενικό σύνολο 2.463 Οργανικές Θέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ σε όλη τη χώρα.

Οι κενές Οργανικές Θέσεις

Από τις 2.463, οι 715 (174 σε ΚΕΣΥ και 541 σε ΣΜΕΑΕ) είναι καλυμμένες με μονίμους μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ και ως εκ τούτου απομένουν 1.748 κενές Οργανικές Θέσεις σε όλη τη χώρα, σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ.

Οργανικά κενά – Θέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ ανά ειδικότητα και κλάδο – Πίνακες

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα

Αυτές οι 1.748 κενές Οργανικές Θέσεις θα δοθούν στις επικείμενες Μεταθέσεις μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για το 2019, η Εγκύκλιος των οποίων θα εκδοθεί αμέσως μετά την Υπουργική Απόφαση κατανομής των άρτι συσταθέντων 943 νέων Οργανικών Θέσεων.

Μετά τις Μεταθέσεις και τις Αποσπάσεις που θα ακολουθήσουν, αναμένεται να ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας την κατανομή των 4.500 θέσεων για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών ΕΑΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΕΠ – ΕΒΠ.

Πίνακας Οργανικών Θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ

Σ.Μ.Ε.Α.Ε  ΠΑΛΑΙΕΣ 955
Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ΝΕΕΣ 943
Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ΣΥΝΟΛΟ 1.898
Κ.Ε.Σ.Υ 565
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 2.463
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ 715(174 ΚΕΣΥ + 541 ΣΜΕΑΕ)
    ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΕΝΕΣ 1.748

 

Αναλυτικός Πίνακας μονίμων ΕΕΠ και ΕΒΠ για το 2017-18

Δείτε επίσης

Υπεράριθμοι ΕΕΠ και ΕΒΠ: Η διαδικασία ρύθμισης υπεράριθμων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού

Ανακατανομή Οργανικών Θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ: Η Υπουργική Απόφαση

Ανακατανομή Οργανικών Θέσεων: Εντονη διαμαρτυρία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Διαμαρτυρία για την Ανακατανομή Οργανικών Θέσεων. Επιστολή προς ΕΕΠ – ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση