Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναπληρωτές Κρήτης: Εκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναπληρωτές Κρήτης: Εκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Κοινή Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αναπληρωτές Κρήτης: Εκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Σύμφωνα με κοινή Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και οι Αναπληρωτές που υπηρέτησαν το 2018-19 σε σχολικές μονάδες της Κρήτης δικαιούνται έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η έκπτωση που περιλαμβάνει εισιτήρια και των οχημάτων (ΙΧ και δίκυκλα) για το διάστημα από 21/06/2019 έως και 10/07/2019 είναι της τάξεως του 50% και αφορά  στην επιστροφή στην μόνιμη κατοικία των Αναπληρωτών.

Οι Αναπληρωτές πρέπει να επιδείξουν βεβαίωση εργασίας Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά περίπτωση και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Η βεβαίωση μπορεί να είναι οποιασδήποτε μορφής, fax, e-mail, ή άλλο.

Η κοινή Ανακοίνωση των δύο Υπουργείων επισημαίνει πως οι εκπαιδευτικοί Αναπληρωτές που υπηρετούν σε άλλα νησιά ήδη λαμβάνουν την προβλεπόμενη έκπτωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Δείτε την Ανακοίνωση και τις Εταιρείες που παρέχουν την έκπτωση εδώ

___________________________________________________________

Μεταφορικό Ισοδύναμο

«1. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο (ΜΙ) συνιστά θετικό μέτρο ενίσχυσης της ανάπτυξης στη νησιωτική Ελλάδα, με το οποίο επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μετακίνησης, που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας και αεροπορικής μαζικής μεταφοράς, με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση.

2. Ο δικαιούχος λαμβάνει το Αντιστάθμισμα του Νησιωτικού Κόστους (ΑΝΗΚΟ), το οποίο είναι το ποσό που προκύπτει ως η διαφορά του πραγματικού μεταφορικού κόστους της ωφελούμενης μονάδας από το ποσό που θα κατέβαλλε η ίδια ωφελούμενη μονάδα εάν μετακινούνταν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε αντίστοιχες αποστάσεις»

Η παρ. 2 του άρθρου 5 της με αριθμ. 4796/2018 (Β΄ 6124) κοινής υπουργικής απόφασης αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Τα πρόσθετα δεδομένα συνίστανται σε: ονοματεπώνυμο του επιβάτη. Κωδικό Κράτησης, ημερομηνία έκδοσης, λιμένας ή αερολιμένας αναχώρησης, λιμένας ή αερολιμένας προορισμού, ώρα αναχώρησης, θέση, πλοίο διαδρομής, ναυτιλιακή εταιρεία, αεροπορική εταιρεία, κωδικός πτήσης, ημερομηνία αναχώρησης, αριθμό εισιτηρίου, κόστος αεροπορικού εισιτηρίου, ακύρωση ή μη του εισιτηρίου.

Κωδικό Απόδειξης Μεταφοράς Επιβάτη, καθαρός ναύλος εισιτηρίου, ποσοστό έκπτωσης του εισιτηρίου.

Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (M.A.N.), φύλο του επιβάτη και κατηγορία του ως προς την ηλικία».

Κώστας Λολίτσας
Κώστας Λολίτσας
Δείτε ακόμη

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Εφαρμογή και για αεροπορικά εισιτήρια

Διευκόλυνση Ανάληψης Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών: Εγκύκλιος

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση