Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναπλήρωση νοσούντων εκπαιδευτικών από κορονοϊο: Πως θα γίνεται;-Τι απαντά το Υπουργείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναπλήρωση νοσούντων εκπαιδευτικών από κορονοϊο: Πως θα γίνεται;-Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε σχετικά ερωτήματα.

Το ζήτημα της αντικατάστασης εκπαιδευτικών ο οποίοι νοσούν από κορονοϊό, τέθηκε και κατά τις συναντήσεις των ΔΣ της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ν. Κεραμέως, αλλά και από δημοσιογράφους τηλεοπτικών καναλιών στα οποία φιλοξενήθηκε η Υπουργός.

Αναλυτικά
Στη συνάντηση

του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε με την Υπουργό Παιδείας με θέμα το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, όπως ενημέρωσαν ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής και ο Ταμίας και Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΔΟΕ  Μάνος Ανδρουλάκης, ετέθη το θέμα της αναπλήρωσης των νοσούντων εκπαιδευτικών και η Υπουργός κα Ν. Κεραμέως ενημέρωσε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο σχεδιασμός του Υπουργείου για τις αναπληρώσεις αυτές και θα υπάρξει σύντομα συνεννόηση του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Στη δήλωση των εκλεγμένων με την ΑΣΕ στα ΔΣ των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ

για τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και σχετικά με το θέμα της αναπλήρωσης των νοσούντων εκπαιδευτικών λόγω κορονοϊού, η απάντηση της Υπουργού ήταν πως υπάρχουν πλεονάζουσες ώρες για να καλυφθούν τα κενά.

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “ΣΗΜΕΡΑ”,

στην οποία μίλησε εχθές Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο ζήτημα της αντικατάστασης εκπαιδευτικού ο οποίος νοσεί από κορονοϊό, είπε πως υπάρχει οδηγία προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες όπως αυτές παρουσιάζονται με βάση το διαθέσιμο προσωπικό.

Πρόσθεσε μάλιστα πως αυτές τις ημέρες γίνονται τηλεδιασκέψεις με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα προκειμένου να προσαρμοστεί η εκπαιδευτική κοινότητα στα νέα δεδομένα, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα αυτό αφορά σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, παραδεχόμενη πως περιμένουμε πολλά κρούσματα και αυτό είναι κάτι “που πρέπει να αποδραματοποιήσουμε στο μυαλό μας”.

Δείτε επίσης
Τι συζήτησε η ΔΟΕ με την Υπουργό Παιδείας στη συνάντηση για το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα covid
Νίκη Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων: 5 λόγοι-Γιατί δεν μειώθηκε το 50%+1-Τι απάντησε στο αν θα παραμείνουν ανοικτά
Διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία έως 8.01.2022
Αναρρωτική άδεια κορονοϊού-Πιστοποιητικό νόσησης: Πως θα εκδίδονται | ΦΕΚ
Παρέμβαση Τσίπρα για σχολεία-Απάντηση Κυβέρνησης και στη μέση Ντι Κάπριο και “Don’t Look Up”…
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση